Boka bord
winemakers dinner 25/10
Den 25 oktober bjuder vi in till en exklusiv Winemakers Dinner på Leif´s Bar & Grill tillsammans med det anrika vinhuset Château Mont-Redon och Ward Wines.

– Château Mont-Redon är den största egendomen i det klassiska franska vinområdet Châteauneuf-du-Pape i Rhônedalen och ett av de vinhus som en gång grundade vinområdet. Mont-Redons Chateauneuf-du-Pape har varit ett av de mest sålda vinerna i Sverige i mer än 20 år och är alltså något av ett favoritvin bland svenskarna. Därför är det extra roligt och spännande att få välkomna dem till Sverige och Halmstad, säger Jonas Karlén, Food & Beverage Manager på Hotel Tylösand

EN EXTRAORDINÄR KVÄLL

Winemakers Dinner på Leif's Bar & Grill blir en middagsupplevelse utöver det vanliga där kvällen inleds med en provning där en av Château Mont-Redons ägare Pierre Fabre tillsammans med Ward Wines passionerade sommelier Fredrik Wendschlag guidar oss genom historian och lär oss om doften, färgen, smaken på dessa fantastiska viner. 
Därefter avnjuter vi den specialkomponerade menyn som våra kockar tagit fram för att harmoniera med de utvalda vinerna. Det blir en minst sagt magisk kväll för alla Wine & Dine Lovers.

CHÂTEAU MONT-REDON – EN SVENSK FAVORIT

På Mont-Redon har det odlats vin sedan romartiden, men den moderna historien börjar 1923 då Henri Plantin, Jean Abeilles morfar, fick 2,5 hektar vinodlingar. Genom hårt arbete och stor envishet har dessa utökats till 100 hektar och Château Mont-Redon är idag den vinproducent som har de största ägorna i det berömda vindistriktet Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen. Mont-Redon drivs idag av Jean Abeille och Didier Fabre som är den tredje generationen, men lämnar snart över till den fjärde generationen med bland andra Pierre Fabre som redan är fullt involverade i arbetet på egendomen. Mont-Redon strävar efter renhet i frukten och står fast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons varumärke. I Sverige har viner från Mont-Redon en lång historia och har varit en av svenskarnas stora favoriter i mer än 20 år.

MENY

Förrätt:
Jordärtskockssoppa med vit tryffel och duxellefylld oststång
Côtes-du-Rhone Réserve Blanc och Châteauneuf-du-Pape Blanc

Varmrätt:
Variation på hjort med smak av timjan, vitlök, svamp och portvinssås
Côtes-du-Rhone Réserve Rouge, Lirac och Châteauneuf-du-Pape Rouge

Franska ostar:
Comté och Morbier
Châteauneuf-du-Pape Rouge

BOKA

Det finns ett begränsat antal platser. Gemensam sittningstid kl 19.
Boka bord online i rutan till vänster, välj Leif's Bar & Grill och datum eller ring 035-333 05.
PRIS 695 kr per person
Production by Cityweb and Hotel Tylösand