För ganska exakt ett år sedan gick jag in till min chef sedan 10 år tillbaka och sa:

Jag är här för att säga upp mig!

Jag hade liksom redan bestämt mig men fick ändå en veckas betänketid. På den veckan gick jag på ett par intervjuer som jag hade haft på lut och bestämde mig för ett av jobben som jag verkligen tyckte var mitt nya drömjobb. Allt lät rätt! Med facit i hand lite för bra för att vara sant, fin lön, bra avtal, bra förutsättningar för ett kanonjobb helt enkelt. Efter några veckors ledighet började jag mitt nya jobb och det blev inte alls vad jag hade tänkt mig av flera olika anledningar… Shit pommes frites vad gör jag nu??? Jag kämpade på i sex månader och sedan vardet dags igen:


Jag är här för att säga upp mig!
 Denna gång fick jag inte en veckas betänketid, jag packade ihop mina grejer och drog. Bilfärden hem var något stökig i huvudet påmig… Vad har jag gjort??? Inget nytt jobb, är jag galen? Då ringde jag först till min man Jonas och berättade och fick såklart uppmuntrande ord. Därefter ringde jag min fd chef som åtta månader tidigare hade gett mig en veckas betänketid. Helt cool sa Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund:

- Det var bra gjort Karin, man måste helt enkelt tycka om att gå till jobbet, livet är förkort för att spendera hela dagarna med något man inte trivs med.
 

Jag är fortfarande glad att jag valde att ringa just Elisabeth, hon bekräftade liksom att jag trots vånda och ångest hade tagit rätt beslut.


Efter en lång behövlig sommarledighet började jag i augusti jobba för ett Stockholmsbaserat företag som driver en framgångsrik web-shop, Skincity som säljer hudvård och skönhetsprodukter på nätet.
Jag jobbar hemifrån och njuter av livet till fullo! Det är ett fantastiskt jobb och jag får verkligen jobba med det jag älskar mest av allt, hudvård när den är som bäst. Den enda nackdelen är att mina kollegor sitter 50 mil härifrån och det känns lite ledsamt och ensamt stundtals. För ni förstår att på Hotel Tylösand jobbar de bästa kollegorna man kan önska sig. Där finns liksom så många olika typer. Datanördar på IT, charmtroll på bokning och försäljning, ilskna kockar i köket, händiga karlar på tekniska, flinka städerskor på housekeeping, strukturerade och ordningsamma konferensvärdar,vältränade instruktörer och sist men inte minst väldens bästa och vackraste terapeuter på spa. Alla med en sak gemensamt:  De gör allt för gästerna på Hotel Tylösand, oavsett! Och det menar jag verkligen, ni anar inte vilket engagemang det finns hos alla, både chefer, mellanchefer och personal. Amazing!!!


Så här ett år senare känner jag att jag tog rätt beslut att avsluta mitt fantastiska jobb på Hotel Tylösand Spa. Efter totalt sexton år hade inte mer att ge tror jag, jag var trött, sliten och behövde helt enkelt ombyte. Men var gräset grönare på andra sidan? Nej kanske inte grönare eller bättre men det var ett annat gräs som luktade och smakade annorlunda….


Vill ni fortsätta följa mig finns jag på www.spamamman.blogspot.com

Tout a´l'heure
Kommentarer:


Kommentera inlägg:
Kommentarsfunktionen är avstängd.
Production by Cityweb and Hotel Tylösand
}