Boka bord
Boka bord på någon av våra trevliga restauranger. Här finns något för alla smaker. Är ni fler än 8 personer vänligen kontakta hovmästaren på 035-333 05 eller mail: hovmastare@tylosand.se
Kurt & LISA

The Per Gessle Selection

Från Bolgheri där de riktigt stora Toscanavinerna skapas. Kraftfullt med nyanserade toner av plommon, svarta vinbär, choklad, rostade fat, läder och örter. Mycket smakrikt med lång nyanserad eftersmak. Ett lyxigt, läckert vin – en värdig hyllning till Pers föräldrar.

Druvor: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot
Ursprung: Bolgheri
Vingårdar: Via Bolgherese för Cabernet sauvignon och Le Sondraie för övriga druvor
Jordmån:
Sand, grus och lera
Skörd: Druvorna skördades manuellt med start i mitten av september och avslutades i slutet av oktober
Skördeuttag: 35 hl/ha
Vinmakare: Nicola Biasi
Vinifikation: Efter det att druvorna avstjälkats och genomgått en försiktig pressning fick druvorna jäsa i rostfria ståltankar i 10 dagar vid 28°-30° C tillsammans med druvskalen. Efter det förflyttades vinet för lagring på ekfat där det också genomgick den malolaktiska jäsningen vid 22° C under november månad

Lagring: Vinet är lagrat i 18 månader på franska barriquer av framförallt Allier. Hälften av faten var nya och hälften var andra årsfat

Alkoholhalt: 14,5%
Totalsyra:
5,39 g/l
Restsocker:
1,9 g/l
Production by Cityweb and Hotel Tylösand