NJUT PÅ THE SPA
The Spa på Hotel Tylösand är två våningar njutning med ljuvligt rogivande utsikt över sanddyner och hav.
The Spa is two floors of sheer indulgence for the body and soul. In 2015, World Travel Awards named us Sweden's leading Spa Resort. 
För att fira MOG of Sweden 50 års jubileum erbjuder vi alla medverkande våra vardagspriser under hela evenemanget. / To celebrate MOG of Sweden 50th anniversary, we offer all participants of our weekday prices throughout the event.
VASALOPPSLÄGER 24-26 januari
Välkommen till Vasaloppsläger för tjejer med VM-guldmedaljören Emelie Öhrstig och hennes syster, elitmotionären Jennifer Friman.
För dig som har planer på att åka Vasaloppet eller något annat lopp i Vasaloppsveckan är det här en fantastisk möjlighet. Givetvis är du välkommen även om du har andra ambitioner än att åka under målskynket i Mora någon gång under vecka nio. Tillsammans med våra meriterade instruktörer kommer du att utveckla såväl skidteknik som kunskap om hur du bäst förbereder dig för bra prestationer i skidspåren. Du som vill kombinera idrott med familjeliv och karriär kommer att inspireras av de båda systrarna och få värdefulla tips när det gäller att få in träningen på ett lustfyllt sätt i vardagen.

DATUM
Fredag-söndag, 24-26 januari

PRIS
Del i dubbelrum, fredag-lördag, från 4 995 kr/pers
Enkelrum, fredag-lördag, från 5 394 kr/pers
Två övernattningar, två frukostbufféer, två luncher, två supéer, 3 mellanmål, fri tillgång till The Spa inklusive Vasaloppsprogrammet.
Barn bokas separat på telefon 035-305 05.

BOKA
035-305 05 eller via boka knappen nedan

BOKA
EMELIE ÖHRSTIG
Emelie Öhrstig har erfarenhet från över 15 års elitsatsning inom cykling och längdskidåkning med såväl världscups- som VM-deltagande. På meritlistan finns bl.a. en period som proffscyklist i Italien, guldmedalj från Nordiska Mästerskapen i landsvägscykling och i mountainbike, seger i Tjejvasan, SM-guld och VM-guld i längdskidåkning från Oberstdorf som toppen på idrottskarriären. Numera är Emelie verksam inom idrotten genom att leda träningskurser, som styrelseledamot i Svenska Skidförbundet, samt som längdskidexpert under vinterns längdskidsändningar från OS i Sotji.
JENNIFER FRIMAN
Jennifer Friman är kvinnan som kombinerar ett jobb som Nordisk Marknadsdirektör på SCA med en ”elitmotionärskarriär”. Under säsongen 2013 gick hon i mål som 71:a tjej i Vasaloppet på tiden 5,57h. Tjejvasan gick hon samma år i mål på 1,44h. Ideellt har hon tränat allt från barn- och ungdomar i friidrott och skidor till ett 30-tal tjejer i karriären som tack vare Jennifer tränar gemensam intervallträning varje söndageftermiddag.


PROGRAM
Fredag 24 januari
Från 13.00 Fri skidåkning på Skidarenan
Från 15.00 Incheckning på Hotel Tylösand
16.30 Kaffe och smörgås; start på lägret
17.00 – 18.45 Föreläsning 1: Du och din träning – att sätta mål och nå hela vägen. (Jennifer & Emelie)
19.00 Middag på Hotel Tylösand

Lördag 25 januari
07.30 Frukost
08.30 – 09.30 Genomgång fästvallning och test av skidor på Skidarenan
09.30 – 12.00 Träningspass 1: Genomgång av de fem växlarna i den klassiska skidtekniken. Balans- timing- och koordinationsträning (Jennifer & Emelie).
12.45-13.30 Lunch inkl lunchföreläsning: Få motion att gå från krav till glädje samt förslag på träningsprogram (Jennifer & Emelie).
14.00 – 15.30 Träningspass 2: Stakning och styrkeövningar för överkroppen (Jennifer & Emelie).
15.30-16.00 Smoothie och powerbar
16.00 – 19.00 Tid för spa och återhämtning. Du som hellre vill träna lite till kan antingen stanna kvar på Skidarenan eller ta del av Hotel Tylösands träningsprogram. Vi föreslår Aqua kl 17.00.
20.00 Middag och dans på Hotel Tylösand

Söndag 26 januari
08.00 Frukost & utcheckning
09.15 – 12.00 Träningspass 3: Repetition av grunderna för att hitta flytet i åkningen (Jennifer).
12.00-12.30 Lunch
13.30 – 15.30 Träningspass 4: Gemensam uppvärmning och intervaller med inslag av fartlek som avslutning (Jennifer).
16.00 Ombyte på Skidarenan, kaffe & smörgås – avslutning

Samtliga pass innehåller en rad roliga och nyttiga övningar.
I samband med skidlägret kommer du att få ta del av vallapaket och energidryckspaket till fördelaktiga priser. Mer information kommer när du bokat. Om du vill passa på att testa nya skidor eller liknande så är du välkommen att höra av dig. Vi har samarbeten med flera stora utrustningsleverantörer.

När du anländer till Hotel Tylösand så lämnar du in dina skidor så tar våra vallaexperter hand om dem. När du kommer till Skidarenan på lördag morgon får du tillbaka dem grundpreparerade för rådande förhållanden. Skidorna ska dock vara rengjorda och all fästvalla ska vara avlägsnad. Vi kan ombesörja rengöring mot en avgift.

Notera att det under helgen är ”Dansbandshelg” på Hotel Tylösand. Som deltagare på skidlägret får du även inträdesbiljett till evenemanget.
Production by Cityweb and Hotel Tylösand