Boka bord

Boka rum & Paket

maj 2018
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
winemakers dinner 5-6/4
 Den 5 och 6 april rivstartar vi säsongen på Leif´s Bar & Grill och bjuder in till två exklusiva Winemakers Dinners tillsammans med det anrika vinhuset Gérard Bertrand och Ward Wines.

Gérard Bertrand – är en välkänd och välrenommerad producent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 tog Gérard över familjegården och redan 1992 startade han sitt företag Sociéte des Vins Gérard Bertrand. Sedan dess har han förvärvat ett antal egendomar runtom i södra Frankrike och 2011 blev Gérard Bertrand utsett av The Wine Enthusiast som ”The European winery of the year”. 

Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och vinhuset är mycket engagerade i hållbar utveckling och miljöfrågor. Målet är att alla sju vingårdar ska vara ekologiskt klassificerade inom fem år. Vinhusets expert på framförallt de ekologiska vinerna och hållbar vinodling är vinmakaren Stephane Queralt. Stephane har  bott i Sverige  tidigare och har en svensk fru så han har även en inblick i den svenska kulturen. 

TVÅ EXTRAORDINÄRA PREMIÄRKVÄLLAR

Winemakers Dinner på Leif's Bar & Grill blir en middagsupplevelse utöver det vanliga där kvällarna inleds med en provning där den passionerade vinmakaren Stephane Queralt tillsammans med Ward Wines sommelier Fredrik Wendschlag guidar oss genom historian och lär oss om doften, färgen, smaken på dessa fantastiska viner. 
Därefter avnjuter vi den specialkomponerade menyn som våra kockar tagit fram för att harmoniera med de utvalda vinerna. Det blir två minst sagt magiska kvällar för alla Wine & Dine Lovers och en fantastisk säsongspremiär för Leif's Bar & Grill.

MENY

Mingel: 
 Leif’s taco med pulled Iberico pork, äppelcrème och friterad persilja. 
 Crémant de Limoux Brut T Jefferson 

 Förrätt: 
Variation på fisk 
Råbiff på tonfisk med syrad rödlök, koriander, lime, mango och pain d’epices crumble. Bakad röding med gurka, äpple, rädisa, pepparrot, flädervinägrett och krasse. 
 Reserve Speciale Chardonnay 
 Château l'Hospitalet Blanc 

 Varmrätt: 
Grillad Tender Strip med confiterad schalottenlök, sotad sparris, Leif’s rödvinssås och tomatsallad.
Reserve Speciale Syrah 
Château l'Hospitalet Rouge 

Ostar: 
Comté och Västerbottensost 
Cigalus Rouge 

Dessert: 
 Leif's brownie med maltglass, karamelliserat hasselnötscrisp och vispad crème fraîche.
1985 Rivesaltes Ambré

PRIS 795 kr per person

BOKA

Det finns ett begränsat antal platser. Gemensam sittningstid kl 19. 
Välj mellan torsdagen den 5 april eller fredagen den 6 april.
Boka bord online i rutan till vänster eller klicka HÄR, välj Leif's Bar & Grill och datum eller ring 035-333 05 så hjälper vi dig.
Production by Cityweb and Hotel Tylösand