PRESSMEDDELANDE HOTEL TYLÖSAND


MAGISKT SAMARBETE PLOCKAR UPP GAMLA TRADITIONER

Trolleri, spinnande rockringar och flytande kristallkulor. I höst spinner Halmstad Teater och Hotel Tylösand tillsammans på gamla traditioner i en alldeles egen Varieté Tylösand.

För regin står Ulf Andersson, Halmstad Teaters chef och kreativa ledare. Med erfarenheterna från den Internationella Gatuteaterfestivalen i ryggen kändes det som ett naturligt steg att flytta in artisterna under vintersäsongen.

 ”Det blir lite galet att föra in street magic i en sådan fin miljö som på Hotel Tylösand”, säger Ulf Andersson. ”Det ger föreställningen en spännande dimension. Mig veterligen finns det inte någon motsvarighet till en varieté som denna i Sverige.” I Europa är det vanligt med varietéer men i Sverige är konstformen fortfarande smal. Vanligare var det förr när kringresande marknader hade varietéartister som ett stående inslag. Detta är något Ulf Andersson gärna vill ändra på. ”Varieté är kittlande för publiken, något de måste förhålla sig till, vilket gör det roligt och spännande att arbeta med.”

Samarbetet mellan teatern och hotellet är nytt för i år. ”Vi ville gärna hitta nya lokala samarbetspartners i lanseringen av vårt nya koncept Tylösand Nöje, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand. ”Att det blev teatern känns extra roligt.” Just varieté lockade för att det är en gammal tradition, en publikfriare. ”Vi vill göra något som inte finns överallt”, fortsätter Elisabeth Haglund.

Artisterna är alla internationellt aktade och till dem hör Charlie Caper och Malin Nilsson, ett par av Sveriges bästa magiker. Charlie Caper gjorde sig känd genom vinsten i Talang 2009 och har sedan dess rönt otaliga framgångar internationellt. Senast har han precis kommit hem från en lång Asienturné för att repetera inför Varieté Tylösand tillsammans med Malin Nilsson, som hjälper Ulf Andersson med produktionen. Malin Nilsson sågs senast på Drottningholms Slottsteater där hon i somras spelade ”Le Petit Spectacle Magique”. I Varieté Tylösand får de sällskap av Londonbaserade kaoskomikern Abigail Collins och kontaktjonglören Matt Hennem. Alla ackompanjerade av Hans-Inge Magnusson på piano och dragspel. ”Vi fungerar väldigt väl tillsammans och räknar med att hänföra publiken på Hotel Tylösand i höst” säger Malin Nilsson.

FAKTA:

Varieté Tylösand:
Tylösand Nöje bjuder in till exklusiva konserter med middagar där man får möjligheten att uppleva artisterna på riktigt nära håll. Efter showen fortsätter kvällen i pianobaren och på nattklubben. I konceptet ingår att gästerna får en helhetsupplevelse i form av mat, underhållning, spa och boende.

Bakgrund Varieté:
Varieté är ett scenframträdande med blandad underhållning. Det kan omfatta löst sammanfogande akter i musik och scenkonster som trolleri, jonglering, akrobatik och liknande. Underhållningsformen har sina rötter i Frankrike på 1800-talet för att idag ha funnit grenar inom bland annat nycirkusen.

Plats och speldatum: Hotel Tylösand 18/10, 19/10, 8/11 och 9/11 kl 19.

För mer information kontakta:
Elisabeth Haglund, VD Hotel Tylösand
035 305 02, elisabeth.haglund@tylosand.se
Ulf Andersson, Chef och kreativ ledare Halmstad Teater
035 13 71 93, ulf.g.andersson@halmstad.se
 
 
  Avregistrera mig från nyhetsbrevet