Boka bord
Boka bord på någon av våra trevliga restauranger. Här finns något för alla smaker. Är ni fler än 8 personer vänligen kontakta hovmästaren på 035-333 05 eller mail: hovmastare@tylosand.se
VINER - Per Gessle Selection

Per Gessles egna viner är Hotel Tylösands husvin.

Allegrini, Italien, är den ledande vinproducenten i Valpolicella-området och en av Italiens och världens mest kritikerrosade vingårdar. Familjen Allegrinis rötter i Valpolicella sträcker sig tillbaka till 1500-talet och idag består vingården av mer än 100 hektar mark beläget i de böljande kullarna i trakterna kring Verona.
Marilisa Allegrini är sedan länge en god vän till familjen Gessle och hon är en av vinvärldens stora profiler. Hennes framgångsrika familjeföretag Allegrini är kanske mest känt för sin Amarone, men de gör idag toppviner i både Veneto och Toscana.

"Jag blev glad och stolt när Per bad mig att bli delaktig i hans vinprojekt. Jag älskar Sverige och Per är en av mina nära vänner där", säger Marilisa.

Samarbetet har resulterat i de två första vinerna i serien The Per Gessle Selection. "Mitt vinintresse har rusat från stort till enormt", säger Per Gessle som ville ta fram ett husvin av högsta klass. "Resultatet blev så bra att vi gärna vill dela med oss av det även utanför hotellets domäner".

De två vinerna Kurt & Lisa, som fått sitt namn efter Pers föräldrar, samt Furet, efter området i Halmstad där Per växte upp.

I Per Gessle Selection finns även ett vitt vin och ett rosé, Sommartider samt champagnerna
The Pleaser och The Convincer.
Hotel Tylösand är även först ut med Per Gessles alkoholfria viner, Fru Nordin Rosé
och Fru Nordin Vitt.

Fru Nordin Rosé  - alkoholfritt rosévin

Fru Nordin Rosé har en bärig doft med toner av hallon, solmogna jordgubbar och örter och är lätt pärlande. Smaken är frisk och fruktig med viss sötma och inslag av jordgubbar och röda vinbär. Serveras väl kyld som sällskapsvin eller drink tillsammans med tapas eller andra drinktilltugg. Perfekt alternativ för de som inte vill dricka alkohol.
Producent: José Maria da Fonseca


Fru Nordin  - alkoholfritt vitt vin

Fru Nordin har en frisk och aromatisk doft med toner av ananas, persika och vita blommor. Smaken är frisk och fruktig med viss sötma och inslag av tropisk frukt, fläderblom och krusbär. Serveras väl kyld som sällskapsvin eller drink tillsammans med tapas eller andra drinktilltugg. Perfekt att ta med på picknicken och ett utmärkt alternativ för de som inte vill dricka alkohol.

Vinmakare: Domingos Soares Franco


Fru Nordin Vitt och Rosé är skapade med en helt ny teknik, Spinning Cone Column, som gör det möjligt att skilja ut alla de fina smaknyanserna, essensen, från alkoholen.

Läs mer om Fru Nordin vitt och rosé här

Production by Cityweb and Hotel Tylösand