Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

Konstgalleri Bruce Springsteen foto Rob The Martin

KONSTGALLERI

Som om inte alla andra upplevelser hade räckt har Hotel Tylösand dessutom ett konstgalleri - Tres Hombres Art - med några av världens mest intressanta fotografer representerade.

Så även om du inte visste att Hotel Tylösand är delägt av en av Sveriges mest entusiastiska popkulturkonnossörer och konstsamlare, skulle du troligen ha gissat på något sådant efter en kort promenad.

Vart du än går väntar nämligen sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra, tagna av fotografer som Anton Corbijn, Mary McCartney, Albert Watson, Mick Rock och många fler. Du hittar inget liknande någon annanstans.

Någon gång i slutet av 80-talet, ville Per Gessle och hans fru Åsa, köpa en skulptur till sin trädgård, men konsthandlaren gick i konkurs innan affären var avslutad, så skulpturen hamnade hos en konkursförvaltare. Där gjordes affären till slut upp, men bara under förutsättning att paret Gessle köpte hela konstsamlingen på 1300 objekt. Tillsammans med sina vänner Lasse Nordin och Jan Beime, skapade Per TresHombres Art AB.

År 1995, när Per Gessle blev delägare i hotellet, tillsammans med Björn Nordstrand, föddes idén om att förvandla hotellet till ett gigantiskt konstgalleri med popkulturinriktning, som blivit unikt i branschen.

Idag är det ett av landets mest välkända gallerier för fotokonst och som gäst på hotellet har du förmånen att kunna njuta av sällsynta mästerverk som annars bara finns på gallerier och muséer runtom i världen.

Utöver en stor samling av fotografiska verk visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer. Galleriet är i ständig förändring och för tillfället hänger ca 400 verk på olika platser i hotellet. Merparten är till salu eller går att skaffa fram om upplagan är begränsad.

Du behöver inte vara hotellgäst för att besöka oss och galleriet är med undantag för vissa lokaler öppet dygnet runt, året om. Konsthäften finns att hämta i receptionen och visningar kan bokas hos vår gallerist Rosie Gottlander.

LÄS MER

Visa mer
Visa mindre
Elton John vid ett piano på en scen inför en fullsatt arena
Naomi Campbell porträttbild
Svartvit bild på The Who på en trappa