Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

The Joyride Car Collection

The Joyride Car Collection är en permanent utställning i The Front House med delar av Per och Åsa Gessles unika bilsamling, i de flesta fall Ferraribilar som är tillverkade i ytterst begränsat antal.

Bilarna står i en inglasad del av den nya hotellbyggnaden och kan ses bra både från hotellets in och utsida. Via en QR-kod utanför bilutställningen kan alla hotellgäster läsa mer om bilarna.

För dig som vill veta ännu mer om hur Pers bilintresse startade och vad han tycker är så speciellt med just de här bilarna, finns dessutom magasinet ”The Joyride Car Collection” till försäljning på hotellet. Läs mer om bilarna.

GUIDADE VISNINGAR

Utöver det erbjuder vi guidade visningar med motorsport- och racingexperten Dick Jönsson

Wigroth, som har jobbat med motorsport och racing i hela sitt liv. Det han inte kan om bilarna på utställningen, deras historia, prestanda och exklusivitet, är inte värt att veta.

De guidade visningarna sker i privata sällskap för max femton personer. Åldersgräns 15 år. För pris och bokning kontakta oss på 035-305 05 eller via bokning@tylosand.se.

Ett stycke bilhistoria tar plats på västkustens pärla. Välkommen till ännu en exklusiv upplevelse som gör besöket på Hotel Tylösand till något du garanterat inte hittar någon annanstans.

Per Gessles Ferarri-samling

- Mitt bilintresse började när jag var liten och fick se bilderna på John Lennons psykedeliskt målade Rolls-Royce. Snacka om inspiration – en sådan ville man ju ha. Men just då fick jag nöja mig med att samla på Corgi Toys-leksaksbilar och bygga upp Scalextric-bilbanan med min storebror Bengt.

- Det var Ferrari Dino som fick mig att bli såld på Ferraribilar. Tony Curtis körde en röd Dino i

”Snobbar som jobbar” och på innerkonvolutet till George Harrisons ”Living In The Material World”- album ser man alla musiker ha picknick i hans trädgård och i bakgrunden står det en brun Dino. Det var något att fantisera om för en tonåring i Vilshärad, ler Per Gessle.

BOKA RUM

Visa mer
Visa mindre
Hotel Tylösand Ferrariutställning Ferrari Daytona SP3 2023