Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

Två kockar som skålar med bubbel

Nyårsmeny

Välkommen till en smakupplevelse utöver det vanliga under nyårshelgen. Vår meny kombinerar tradition och nyskapande, där varje rätt är noggrant komponerad för att skapa oförglömliga smakminnen. Här möts klassiska smaker och moderna influenser på ett sätt som förhöjer firandet och gör måltiden till en kulinarisk resa att minnas.

LÄS MER

Visa mer
Visa mindre
En manlig kock som skär mat i ett restaurang kök på Hotel Tylös

MENY MÅNDAG 29/12

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Tryffel-arancini med pecorino, gremolata, tomat- och chilichutney med serranochips
  • Halstrade rödräkor med kryddig mango- och koriander- sallad, chili, jordnötter, räkchips och kimchimajonnäs

VARMRÄTT

  • Stekt laxrygg med skogssvampsemulsion, syrad gulbeta, smörbakad purjolök, friterad dillpotatis och minutpicklade handskalade räkor
  • Rosastekt ryggbiff med portvinssås, bakad jordärts- kocka, friterad ostronskivling, persiljerotskräm, rökt lök och sotad sallad
  • Pasta pappardelle Arrabbiata med rostad vitlök, röd chili, burrata, rucola och sotad gemsallad

DESSERT

  • Pekannötstartelett med bourbon, svartvinbärssorbet, chokladsmulor och vispad vaniljgrädde
  • Passionsfruktsmousse med vit choklad- och färskostganache, cookiecrumble och blåbärscoulis
Visa mer
Visa mindre

MENY TISDAG 30/12

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Rostad butternutspumpa med stiltonkräm, granatäpple, fikon, rucola, kanderade pumpafrön och pumpaolja
  • Sotad regnbågslax med limeemulsion, forellrom, inlagd kålrabbi, dillolja med lila potatischips

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med gräslökshollandaise, råstekt sparris, picklad rädisa, fänkål och smörstekt dillpotatis
  • Rosmarinstekt hjortinnanlår med smörad blåbärssky, lingon- och chiliaioli, krokett på rostad vitkål, palster- nackschips, ugnsbakad palsternacka och rotselleri
  • Tryffel-ravioli med rostad vitlök, svampbuljong, parmesan, salta pinjenötter och rucolapesto

DESSERT

  • Limoncello-pannacotta med björnbärssorbet, rosmarins- inkokt valnöt och skogsbärsmylta
  • Chokladmousse med browniekrutonger, sockersaltade hasselnötter, körsbärskompott och chokladjord
Visa mer
Visa mindre
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.
Två tjejer skålar med bubbel

NYÅRSMENY

Amuse

Tonfisktartar på macaron med forellrom, ingefärsmousse och syrad gurka

Förrätt

Smörblancherad hummer med krispiga kantareller, löjrom och sashimi på pilgrimsmussla

Varmrätt

Stekt oxfilé tournedos med smörad tryffelsky, persiljerotskräm, lökchutney, sotad rättika, broccolisparris, potatisbakelse och krispig högrevskrokett

Dessert

Chokladsorbet med saltkolakräm, hasselnötstryffel, choklad- och kokosmarshmallows samt kanderade marconamandlar

Visa mer
Visa mindre

NYÅRSMENY DELUXE

Amuse

Tonfisktartar på macaron med forellrom, ingefärsmousse och syrad gurka

Halstrad wagyu med caviar, inkokta jordärtskockspärlor, sojaemulsion och gräslöksolja

Förrätt

Smörblancherad hummer med krispiga kantareller, löjrom och sashimi på pilgrimsmussla

Varmrätt

Stekt oxfilé tournedos med smörad tryffelsky, persiljerotskräm, lökchutney, sotad rättika, broccolisparris, potatisbakelse och krispig högrevskrokett

Unika ostar

Efterglöd, Ask och Måneskær med persikamarmelad och fröknäckebröd

Dessert

Chokladsorbet med saltkolakräm, hasselnötstryffel, choklad- och kokosmarshmallows samt kanderade marconamandlar

Visa mer
Visa mindre
Kock som lagar sushi vid bardisk

Bettans nyårsmeny

Amuse

Tonfisktartar på macaron med forellrom, ingefärsmousse och syrad gurka

Förrätt

Hummersoppa

Gratinerad hummer

Serveras med smördegssnurra fylld med Västerbottensost

Varmrätt

Skaldjursplateau

  • Ostron
  • Havskräftor
  • Räkor
  • Rökta räkor
  • Marinerade blåmusslor

Serveras med Gammel Knas-ost, yuzuaioli, kryddmajonnäs och vispat tryffelsmör, tillsammans med surdegsbröd, rågbröd och krispigt fröknäcke från vårt bageri

Dessert

Chokladsorbet med saltkolakräm, hasselnötstryffel, choklad- och kokosmarshmallows samt kanderade marconamandlar

Visa mer
Visa mindre

MENY TORSDAG 1/1

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Tryffel-arancini med pecorino, gremolata, tomat- och chilichutney med serranochips
  • Halstrade rödräkor med kryddig mango- och koriander- sallad, chili, jordnötter, räkchips och kimchimajonnäs

VARMRÄTT

  • Stekt laxrygg med skogssvampsemulsion, syrad gulbeta, smörbakad purjolök, friterad dillpotatis och minutpicklade handskalade räkor
  • Rosastekt ryggbiff med portvinssås, bakad jordärts- kocka, friterad ostronskivling, persiljerotskräm, rökt lök och sotad sallad
  • Pasta pappardelle Arrabbiata med rostad vitlök, röd chili, burrata, rucola och sotad gemsallad

DESSERT

  • Pekannötstartelett med bourbon, svartvinbärssorbet, chokladsmulor och vispad vaniljgrädde
  • Passionsfruktsmousse med vit choklad- och färskostganache, cookiecrumble och blåbärscoulis
Visa mer
Visa mindre
Ett äldre par som håller hand över ett restaurangbord

MENY FREDAG 2/1

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

  • Rostad butternutspumpa med stiltonkräm, granatäpple, fikon, rucola, kanderade pumpafrön och pumpaolja
  • Sotad regnbågslax med limeemulsion, forellrom, inlagd kålrabbi, dillolja med lila potatischips

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med gräslökshollandaise, råstekt sparris, picklad rädisa, fänkål och smörstekt dillpotatis
  • Rosmarinstekt hjortinnanlår med smörad blåbärssky, lingon- och chiliaioli, krokett på rostad vitkål, palster- nackschips, ugnsbakad palsternacka och rotselleri
  • Tryffel-ravioli med rostad vitlök, svampbuljong, parmesan, salta pinjenötter och rucolapesto

DESSERT

  • Limoncello-pannacotta med björnbärssorbet, rosmarins- inkokt valnöt och skogsbärsmylta
  • Chokladmousse med browniekrutonger, sockersaltade hasselnötter, körsbärskompott och chokladjord
Visa mer
Visa mindre

MENY LÖRDAG 3/1

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Serranoskinka med hallonvinägrett, karamelliserade paranötter och variation på blomkål - sotad, picklad och rökt
  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterade wontonchips, krossade wasabiärtor, picklad gurka med chili, gari och sesam

VARMRÄTT

  • Stekt torskrygg med smörad champagnevelouté, löjrom, varm sallad på stekt grönkål, druvor, ärtor, picklad grön jordgubbe och sjökorall samt potatispuré
  • Pepparstekt flankstek med rostad schalottenlöks- emulsion, syrlig sojasky, kantareller, broccolisparris och potatiskaka smaksatt med tryffel
  • Kantarellrisotto med smörfräst grönkål, picklad silverlök, parmesan samt lök- och ostkrokett

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, mandelcrumble och salt kolasås
  • Vit chokladblondie med havtornscoulis, mascarpone- kräm och sötade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre
Närbild på en kniv och hackade örter på en skärbräda i trä
Kock lagar mat på Hotel Tylösand.

MENY SÖNDAG 4/1

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Råraka med löjrom, syrad grädde, rödlök och gräslök
  • Kryddgravad hjort med rårörda lingon, selleripuré, duxelle och friterad kapris

VARMRÄTT

  • Pocherad rödtungsfilé med blåmusselvelouté, forellrom, blomkålspuré, ugnsrostade rötter och potatis i brynt citrussmör
  • Halstrat svenskt tuppbröst med mustig äppelsky, krämig polenta smaksatt med citron och örter, råstekt säsongs- morot, spetskål och grönkål
  • Svampgulasch med polentakrutong, parmesan, salt- rostade pumpafrön och friterad ostronskivling

DESSERT

  • Nougat-rulltårta med hallonsorbet, citronmaräng och hasselnötscrunch
  • Fermenterad mjölkglass med tebakad ananas, rostad vit choklad och mörk chokladcremeux
Visa mer
Visa mindre