Lilla spa & nöje

Spa & Nöje är ett av våra mest populära hotellpaket där det mesta ingår. Välj antal nätter och förbered dig på en rolig och härlig vistelse vid havet. Vissa helger händer det även något extra hos oss, läs mer i vårt helgprogram eller ring oss så berättar vi mer.

Prisexempel:
En natt från 1 495 kr/person, del i dubbelrum
En övernattning med frukostbuffé, supé och fri tillgång till The Spa med två våningar spa, gym och en mängd träningspass.

Två nätter från 2 500 kr/person, del i dubbelrum
Två övernattningar med frukostbuffé, en lunchbuffé inklusive mineralvatten och kaffe, två supéer och fri tillgång till The Spa med två våningar spa, gym och en mängd träningspass.

Spa & Nöjespaketen går att boka fr o m 11 augusti.

Frisörsalong
Vår frisör Angelica finns på plats i vår frisörsalong på Hotel Tylösand. Välkommen att boka tid för klippning, färgning, håruppsättning mm. Ring 035-333 75.
Boka bord
Boka bord på någon av våra trevliga restauranger. Här finns något för alla smaker. Är ni fler än 8 personer vänligen kontakta hovmästaren på 035-333 05 eller mail: hovmastare@tylosand.se
DRYCKESPROVNINGAR

Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter. Lär dig mer om dryckens historia, smakerna, dofterna, färgerna och imponera på dem därhemma. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll. Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket, anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser.

16/1 Vinprovning med Janake Wine group

Vad är skillnaden på Valpolicella, Ripasso och Amarone? Luigi Righetti är en familjefirma från byn Valgatara di Marano i hjärtat av distriktet Valpolicella Classico. Här får ni följa med på en provning av deras viner.


22-23/1 Vinprovning med Divine 

Välkommen till en vinprovning i amerikansk anda med viner från Bogle Family Vineyards i Kalifornien. Vi kommer att prova olika druvsorter och på ett lättsamt och trevligt vis lära oss hur de skiljer sig från varandra. Samtidigt som vi provar vinerna kommer vi även att prata om mat och vin i kombination. 


5-6/2 Vinprovning med Janake Wine group

Välkommen på en provning med viner från det spännande vinlandet Sydafrika. Tillsammans med Janake wine group som specialiserat sig på att importera kvalitetsviner från Sydafrika kommer vi att prova röda viner från olika producenter och försöka lära oss skillnaden mellan de olika druvorna pinotage, shiraz, cabernet sauvignon mfl.


12-14/2 Bubbelprovning med Galatea "Alla hjärtans dag helgen"

Stefan Holm, med över 25 års erfarenhet från vinbranschen i Sverige, lär oss skillnader och likheter, tillverkningsmetoder och smaker. Vi provar Prosecco, Cava, Champagne och får en guidning i hur vi kan använda bubbligt vin till såväl fest som vardag.


19-20/2 Vinprovning "Ekologiska viner från Rhône" med Vingruppen

Tillsammans med sommelier Torbjörn Sandberg provar vi viner från Jean-Luc Colombo, den störste odlaren i den lilla appellationen Cornas. Hans vingårdar ligger i de branta sluttningarna på floden Rhônes högra sida och sköts ekologiskt, utan besprutning och med hästar i stället för traktorer som hjälp i arbetet.


26-27/2 Vinprovning "Viner från världens hörn"med Bibendum

Varför passar vissa druvor bättre på vissa platser än andra? Vi tar med dig på en resa runt i vinvärlden och provar olika druvor som är typiska för sitt land/område, Zinfandel från Kalifornien, Shiraz från Australien med mera. 

 

4-5/3 Bubbelprovning/Tjejhelg med Ward Wines

Är det egentligen någon större skillnad på världens mousserande viner och champagne och är den, oftast stora prisskillnaden motiverad? Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Vi provar Cava, Crémant, Prosecco och Champagne.

  

11-12/3 Vinprovning "Amarone , Ripasso, Valpolicella och Soave" med Johan Lidby Vinhandel

Varmt välkomna till en provning med de underbara vinerna från Veneto. Sommelier Andreas Hiller guidar er på en resa hem till de fyra bröderna Castagnedi som driver Tenuta Sant'Antonio på berget Monti Garbi. 


18-19/3 Cocktailprovning med Bacardi

Kom och upplev drinkar och cocktails från en svunnen tid. En resa som tar dig från dåtid till nutid. Lär dig grunderna och vad som behövs för att bli en riktigt duktig drinkblandare hemma. Allt under ledning av en professionell bartender från Bacardi.


25-26/3 Snapsprovning "Påskhelg"

Lär dig känna skillnad på snaps och snaps, vilka kryddor som används och hur de olika blandningarna uppkommit. Vi provar snapsar och får en historisk bakgrund. 


1-2/4 Vinprovning "Gessles viner" med Vingruppen

The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern, världsartisten och hotellets delägare, Per Gessle, tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.


15-16/4 Ölprovning med ölmästaren Jessica Heidrich 

Välkomna på en ölprovning där malt och humle står i fokus! Öl är idag så mycket mera än stort stark, vad är IPA, APA osv? Under ledning av en Sveriges mest meriterade bryggare, S:t Eriks Head Brewer, Jessica Heidrich reder vi ut begreppen i en grabbig värld där trots allt, honorna har största kottarna. Välkommen till en smakresa från ljust till mörkt, beskt till sött.


22-23/4 Vinprovning med Hermansson & Co

Välkomna till en provning med Peter Kosten en av ägarna till The Wine People, ett ungt företag som är grundat av några av de ledande profilerna inom italiensk vinindustri. Vi provar fem ekologiska viner från den sicilianska vinproducenten Fuedo di Santa Tresa, ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier. Santa Tresa producerar ekologiska kvalitetsviner på de inhemska druvsorterna och ligger på den södra delen av Sicilien. OBS! Provningen hålls på engelska.


29-30/4 Roséprovning "Valborg" med Ward Wines

Rosésäsongen är här igen! Vi provar igenom olika roséviner från ljust rosa till lite mörkare från olika delar av världen. Vilken stil passar bäst till mat och vilken är bäst som aperitif? Hitta dina egna favoriter att inleda sommaren med. 


6-7/5 Vinprovning med Hjo Grosshandel

Vilka är familjerna bakom vinerna? Vilken är deras historia, drivkraft och gemensamma nämnare? Vi berättar om familjen Joseph Drouhin från Bourgogne I Frankrike, familjen Hunter som representerar Hunters Wine från Nya Zealand och familjen Symington bakom Graham´s Port i Portugal. Välkommen till en kväll med personliga viner med tydligt ursprung. 


TID 

 Dryckesprovningarna hålls på hotellet ovannämnda datum klockan 17.30.


BOKA

Boka på knappen nedan eller ring 035-305 05035-305 05
Dryckesprovningen ingår för dig som bokar vårt Spa & Nöjespaket.

Anmälan till dryckesprovningen görs i steg två när du bokar .

BOKA


WINE & DINE

Du kan även delta i dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag.

Pris 425 kr/person. Boka på 035-333 05035-333 05

 

 

 

Production by Cityweb and Hotel Tylösand