Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så glöm inte att boka i tid!

PROGRAM

18-19/9 – VINPROVNING MED WARD WINES
Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.
 
25-26/9 – VINPROVNING MED VINGRUPPEN
François Lurton är ett stort namn i vinvärlden, inte minst tack vare sina framgångar med vitvinsdruvan Sauvignon Blanc, till exempel i storsuccén Les Fumées Blanches. Född och uppvuxen på ett av legendariske pappan Andrés vinslott i Bordeaux, Château La Louivière, har han vinet i blodet i nästan bokstavlig bemärkelse. François och hans bror Jaques var verksamma som flygande vinmakare världen över, innan de skaffade vingårdar i Sydamerika och Europa. 2007 skildes deras vägar och sedan dess är François ensam ägare till vinimperiet. Under ledning av sommeliern Torbjörn Sandberg provar vi 4 Lurtonviner från 4 länder, Frankrike, Spanien, Argentina och Chile.
 
2-3/10 – BUBBELPROVNING MED ALTIA
Idag dricker vi bubbel för alla tillfällen och vi kommer prova olika mousserande viner från Europa.
Vi reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne,  Cava från Spanien, Prosecco från Italien och lär oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna.
 
16-17/10  – VINPROVNING "GESSLE" MED VINGRUPPEN
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. 
 
23-24/10 – BUBBELPROVNING MED WARD WINES
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner med Johanna Carlgren från Ward Wines. Är det någon större skillnad på mousserande viner och champagne? Hur får vinet sina bubblor? Varför är prosecco billigare än champagne? Vi provar Prosecco, Cava, Trento DOC och Champagne.
 
30-31/10 – COCKTAILPROVNING MED BACCARDI
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns fester.

6-7/11 - VINPROVNING MED ALTIA, TEMA SYDAFRIKA
Sydafrika är ett otroligt vackert vinland med ett bra klimat för vinodling. Sommeliern, Sofia Comstedt guidar er genom några av Sydafrikas högkvalitativa vinerna. Vi provar stilla viner, både vita och röda.

13-14/11 – VINPROVNING MED DIVINE, TEMA USA
Californiens sol och energi kommer att flöda på Tylösand denna helg!
Lasse Solum kommer att hålla i provningen! Han är en stor vinprofil i Sverige och har skolat många kullar på Restaurangakademien och är legendaren som var Chefsommelier på Grand Hotel i Stockholm under många år.

20-21/11 - VINPROVNING MED JAKOBSSON OCH SÖDERSTRÖM
Spanien är ett mångfacetterat land med många lokala viner. Med ett svalare klimat i norr till ett mycket hett i söder, ändras stilen på vinerna och vad som står på bordet. Här kommer fyra klassiska viner- från några av de mest renommerade vinregionerna i Spanien. Fredrik Grönvall från Jakobsson & Söderström vinhandel leder dig runt i denna provning.

OBS!
För oss är säkerheten och hälsan för våra gäster och medarbetare det allra viktigaste. Vi följer därför noggrant händelseutvecklingen, agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har självklart gjort alla åtgärder som krävs för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt. Läs gärna mer om vårt säkerhetsarbete HÄR