Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så glöm inte att boka i tid!

PROGRAM

15-16/1 – VINPROVNING MED HERMANSSON & CO
Tillsammans med Hermansson & Co guidas ni genom Rhône & får prova några utvalda viner från den prisbelönta familjen Jaume. Alain Jaume & FIls har flera gånger fått 100 poäng av 100 möjliga av vingurun Robert Parker för sina Châteauneuf-du-Pape viner.
 
 
22-23/1 – BUBBELPROVNING MED ALTIA
I denna provning lär Sommelier Sofia Comstedt oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna och reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien och Prosecco från Italien. ALTIA
 
 
29-30/1 – VINPROVNING MED GALATEA
Stefan Holm provar Spanska viner från Galatea med oss. Det blir en provning där vi får en inblick i Spaniens breda utbud av såväl typer av vin som stilar. Samma druva kan smaka väldigt olikt beroende på var den växt, men också hur länge den lagrats. Vi får också en inblick i hur deras vinlag påverkar vinet.
 
 
5-6/2 – VINPROVNING MED VINGRUPPEN
Vi provar viner med druvan Pinot Noir från fyra olika delar av världen och undersöka skillnaden. Pinot Noir är den viktigaste druvan i röda bourgogneviner, den är svårodlad och ger lätt mutationer vilket innebär att ett stort antal olika kloner existerar. Rätt hanterad ger den dock några av de världens bästa viner.
 
 
12-13/2 –  BUBBELPROVNING MED JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM
Bubbel är fantastiskt och man behöver inte fylla jämt eller vinna en tävling för att poppa en flaska. Sommelier Fredrik Grönvall kommer visa vägen och underhålla er under dagens bubbelprovning där vi provar fyra bubbel med olika stilar och smak.
 
 
12-13/3 – VINPROVNING MED WARD WINES
Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.
 
 
19-20/3 – VINPROVNING "GESSLE" MED VINGRUPPEN
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. 
 
 
26-27/3 – COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Kom och prova drinkar inför vårens och sommarens lediga dagar. Svalka er med en modern drink eller tidlösa klassiker. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender.
 
 
2/4, 3/4 och 4/4 VINPROVNING MED JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM
Under ledning av Sommeliern, Fredrik Grönvall provar vi 4 viner med olika karaktär av druvan Syrah.
Syrah kommer ursprungligen från Frankrike och närmare bestämt norra Rhône där den framförallt odlades fram till slutet av 1900-talet. Numera odlas druvan i mer eller mindre hela världen.
 
 
16-17/4 – VINPROVNING MED ALTIA
Sydafrika är ett otroligt vackert vinland med ett bra klimat för vinodling. Sommeliern, Sofia Comstedt guidar er genom några av Sydafrikas högkvalitativa vinerna.
Vi provar stilla viner, både vita och röda.
 
 
23-24/4 – VINPROVNING MED HERMANSSON & CO
Tommasi är berättelsen om en italiensk familj med stor kärlek till vin och gästfrihet. En berättelse om fyra generationer, där alla satt sina egna speciella avtryck i de bästa av Italiens jordmåner och med stor passion alltid eftersträvar bästa möjliga kvalitet. Vi provar viner från regionerna Lombardiet, Veneto, Toscana & Basilicata.
 
 
30/4- 1/5 – ROSÉPROVNING MED WARD WINES
Välkomna på vinprovning med Ward Wines som går i vårens och sommarens tecken där vi fördjupar oss i roséviner.
Med fokus på kvalitativ rosé från familjeägda producenter provar vi olika stilar och ursprung.
Ta med dig din nyvunna kunskap ut i sommarsolen och njut av ett glas svalkande rosé!
 
OBS!
För oss är säkerheten och hälsan för våra gäster och medarbetare det allra viktigaste. Vi följer därför noggrant händelseutvecklingen, agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har självklart gjort alla åtgärder som krävs för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt. Läs gärna mer om vårt säkerhetsarbete HÄR