Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Vinprovningar i Tylösand, Halmstad

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.

Provningarna ingår i ditt hotellpaket och anmälan görs i samband med bokning. OBS! Begränsat antal platser.


PROGRAM

16-17/12 VINPROVNING MED ANORA 
Sommeliern Sofia Comstedt guidar oss genom populära vinområden i Frankrike och provar viner med olika karaktär. Vi berör också de olika lagarna som styr över vinnäringen i Frankrike. 

5-7/1 VINPROVNING MED GALATEA 
Lär dig känna skillnad på viner producerade av olika druvor, genom deras olika karaktärer. Vi provar viner från samma producent och samma land, men av olika druvor, som är väldigt typiska för druvsorten. Kanske hittar du en ny favorit. Samtidigt lär vi oss också hur vi kan använda de olika karaktärerna när vi kombinerar mat och dryck. Vinerna vi provar kommer från den Sydafrikanska producenten Franschhoek Cellars, som importeras till Sverige av Galatea, en av Sveriges ledande importörer av vin, sprit och öl.

13-14/1 VINPROVNING MED WARD WINES
Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen (vinpaketet ingår inte i middagen men går att köpa till).
 
20-21/1 VINPROVNING MED JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM 
Vi provar röda viner från olika delar av världen. Det finns betydande skillnader mellan gamla världens och nya världens viner. Det säger sig självt, att en Chardonnay som kommer från Frankrike smakar annorlunda än om den kommer rån Kalifornien men det som också påverkar är terroir, klimat, stil och framställning.
 
27-28/1 VINPROVNING MED ANORA 
Vi provar oss igenom franska viner med olika druvor från populära områden. Vi berör också de olika lagarna som styr över vinnäringen i Frankrike.
 
10-11/2 BUBBELPROVNING MED VINGRUPPEN 
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Torbjörn Sandberg från Vingruppen lär oss skillnader på bubbel och vi provar Cava, Prosecco och Champagne.
 
3-4/3 VINPROVNING MED VINGRUPPEN 
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. 
 
24-25/3 BUBBELPROVNING MED ANORA 
I denna provning lär sommeliern Sofia Comstedt oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna och reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien och Prosecco från Italien.
 
31/3 – 1/4 COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Kom och prova drinkar inför vårens och sommarens lediga dagar. Svalka er med en modern drink eller tidlösa klassiker. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender.
 
28 – 29/4 ROSÉPROVNING MED JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM 
I denna provning pratar vi rätt och fel och provar fyra rosévin med olika karaktärer. Rosévin hör verkligen till sommaren och förmodligen är det en av anledningarna att drycken är så omåttligt populär när värmen tränger på och blommorna slår ut.