Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Vinprovningar i Tylösand, Halmstad

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.

Provningarna ingår i ditt hotellpaket och anmälan görs i samband med bokning. OBS! Begränsat antal platser.


PROGRAM

29-30/9 BUBBELPROVNING MED ANORA
Vi testar lite ovanliga bubblor från kanske inte så kända bubbelområden och druvor.
 
7/10 VINPROVNING MED DIVINE
Hösten är den perfekta tiden att njuta av havets delikatesser i form av skaldjur. Allt i från ostron och hummer från Bohuslän, till musslor och krabba från Atlanten. Vi provar fyra olika vita viner som passar till olika typer av skaldjur och tillbehör. Även till vår klassiska Svenska kräftskiva går det bra att servera vin. De fyra vinerna kommer att visa på stora skillnader i doft, smak och användningsområden.
 
13-14/10 VINPROVNING MED
JAKOBSSON OCH SÖDERSTRÖM
Följ med på en spännande resa genom Italien- ett av världens största vinländer.  Italienska vinerna är omåttligt populära här i Sverige och i denna provning får vi uppleva den stora bredden i stilar och druvor som landet bjuder på. Vi provar röda viner. Du får lära dig att prova vin som proffsen och om skillnader och likheter på olika druvor och viner i detta långa land.
 
20-21/10 VINPROVNING MED ANORA
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. 
 
27-28/10 VINPROVNING MED
WARD WINES
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner med Johanna Carlgren från Ward Wines. Är det någon större skillnad på mousserande viner och champagne? Hur får vinet sina bubblor? Varför är prosecco billigare än champagne? Vi provar Prosecco, Cava, Trento DOC och Champagne.
 
3-4/11 VINPROVNING MED DIVINE
En av de mest spännande och nytänkande vinområderna i Kalifornien är Central Coast. Området sträcker sig mellan San Francisco och Santa Barbara. Vi provar fyra röda viner i olika stilar som passar till höstens långkok och vilträtter. Från eleganta Pinot Noir till kraftfulla Syrah.
 
10/11 VINPROVNING MED GALATEA
En producent och ett land, men flera olika viner. Weingut Leth är en av de mest populära producenterna från Österrike. Under ledning av Stefan Holm bjuder importören Galatea på en provning av ett urval viner i olika färg från denna uppskattade producent.
 
17-18/11 COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns fester.