Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning.

Begränsat antal platser och kom ihåg - våra dryckesprovningar är mycket populära, så glöm inte boka i god tid!

3-5 JANUARI 
Bubbelprovning med Jakobsson och Söderström
Sommeliern, Fredrik Grönvall visar vägen och underhålla er under dagens provning. Vi provar fyra olika bubbel, prata om var och när vi kan unna oss en flaska, för det är det man gör när man öppnar en flaska med så mycket bubblor och kärlek i. 

25 JANUARI
Cocktailprovning med Bacardi
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns och vårens fester.

14-15 FEBRUARI
Bubbelprovning med Ward Wines
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Är det någon större skillnad på mousserande viner och champagne? Hur får vinet sina bubblor? Varför är prosecco billigare än champagne?
Vi provar Prosecco, Cava, Trento DOC och Champagne.

21-22 FEBRUARI
Vinprovning med Hermansson & Co

28-29 FEBRUARI
Vinprovning med Altia
Italien är en av världens största vintillverkare. Sommeliern Sofia Comstedt guidar oss genom de italienska viner från norr till söder.

7 MARS
Vinprovning med Divine, tema USA
I’m going to make America great again!
Siri från Divine vägleder oss i en provning av det kanske mest kända området i USA, Kalifornien. Från Santa Barbra i söder till Napa i norr. Många förknippar Kalifornien med överfatad chardonnay och syltig zinfandel men Kalifornien är så mycket mer och det ska vi utforska tillsammans.

20-21 MARS
Gessleprovning med Vingruppen
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.

27-28 MARS
Bubbelprovning med Altia, tjejhelg 
Idag dricker vi bubbel för alla tillfällen och vi kommer prova olika mousserande viner från Europa.
Vi reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien, Prosecco från Italien och lär oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna.

3-4 APRIL
Vinprovning med Ward Wines
Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.

17-18 APRIL
Cocktailprovning med Bacardi
Kom och prova drinkar inför vårens och sommarens lediga dagar. Svalka er med en modern drinkar eller tidlösa klassiker. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender.

24-25 APRIL
Roséprovning med Jakobsson och Söderström
Hur gör man rosévin? Sanningen och myterna.
Rosévin har de senaste åren blivit otroligt populärt. Vi tittar på hur man gör rosé och sommeliern Fredrik Grönvall förklara hur det går till. Vilka passar att dricka till maten, vilka bör sparas och vilka ska dricka nu.

30 APRIL, 1 och 2 MAJ 
Vinprovning med Vingruppen
Torbjörn Sandberg från Vingruppen guidar oss i en provning av ett av Italiens allra främsta vinhus, Masi. Idag omfattar Masi sjutton vingårdar i Valpolicella Classico-området, men man har även odlingar i Bardolino och Soave. Hela verksamheten leds av den dynamiske Sandro Boscaini, eller Mr Amarone som han brukar kallas. Vi kommer prova bubbel, vitt och rött vin.

Wine & Dine

Du kan även delta i vissa av våra dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag. 
Pris 595 kr/person. Boka på 035-333 05