Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.

Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning. OBS! Begränsat antal platser.


PROGRAM

7-8/1 VINPROVNING MED WARD WINES
​Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen

14-15/1 BUBBELPROVNING MED GALATEA
Mousserande vin framställs på flera platser i världen och på olika sätt. På denna provning går vi igenom de vanligaste varianterna av mousserande vin och får också lära oss vad som skiljer dem åt. Provningen leds av Stefan Holm som har flera års erfarenhet av vinprovningar och har jobbat i olika roller med alkoholhaltiga drycker i över 25 år. Produkterna som kommer provas importeras till Sverige av Galatea.

4-5/2 VINPROVNING MED WARD WINES
Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.

11-12/2 BUBBELPROVNING MED VINGRUPPEN
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Torbjörn Sandberg från Vingruppen lär oss skillnader på bubbel och vi provar Cava, Prosecco och Champagne.

18-19/2  VINPROVNING MED DIVINE
Lasse Solum jobbar som VD på Divine AB håller i provningen och har många år i vinbranschen bakom sig, både som chefssommelier på Grand Hotel i Stockholm och som studierektor på Restaurangakademiens Sommelierutbildning.
 
25-26/2 VINPROVNING MED HERMANSSON & CO
Tillsammans med Hermansson & Co guidas ni genom Rhône & får prova några utvalda viner från den prisbelönta familjen Jaume. Producenten har flera gånger fått 100 poäng av 100 möjliga av vingurun Robert Parker för sina Châteauneuf-du-Pape viner.

11-12/3 BUBBELPROVNING MED WARD WINES
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner med Johanna Carlgren från Ward Wines. Är det någon större skillnad på mousserande viner och champagne? Hur får vinet sina bubblor? Varför är prosecco billigare än champagne? Vi provar Prosecco, Cava, Trento DOC och Champagne.

18-19/3 COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Kom och prova drinkar inför vårens och sommarens lediga dagar. Svalka er med en modern drink eller tidlösa klassiker. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender.

25-26/3 BUBBELPROVNING MED JACOBSSON & SÖDERSTRÖM
Fredrik Grönvall, med över 20 års erfarenhet från vinbranschen i Sverige och aktiv i Svenska Sommelierföreningen Väst , lär oss skillnader och likheter på bubbel. Vi provar Prosecco, Cava, Champagne och bubbel från Sydafrika, och får en guidning i hur vi kan använda bubbligt vin till såväl fest som vardag.

1-2/4 ROSÉPROVNING MED ANORA
Nu är snart sommaren här och vad passar bättre än prova och lära oss lite mer om roseviner, olika stilar och hur man framställer det. Sommeliern Sofia Comstedt guidar er genom denna provning.

8-9/4 VINPROVNING MED VINGRUPPEN - GESSLEPROVNING
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. 

15-17/4 BUBBELPROVNING MED ANORA
I denna provning lär vi oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna och reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien och Prosecco från Italien.

22-23/4 ROSÉPROVNING MED JACOBSSON & SÖDERSTRÖM
Hur gör man rosévin? Sanningen och myterna.
Rosévin har de senaste åren blivit otroligt populärt. Vi tittar på hur man gör rosé och sommeliern Fredrik Grönvall förklara hur det går till. Vilka passar att dricka till maten, vilka bör sparas och vilka ska dricka nu.