Meny
Boka
Boka Rum Behandlingar Bord Presentkort

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning.

Begränsat antal platser och kom ihåg - våra dryckesprovningar är mycket populära, så glöm inte boka i god tid!

SEPTEMBER

15 SEPTEMBER - VINPROVNING MED THE WINEAGENCY - GESSLEPROVNING 
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.

OKTOBER

19-20 OKTOBER - VIVA ESPAÑA - BODEGAS ONTAÑÓN 
Riojavineriet Bodegas Ontañón drivs av Raquel, Rubén och María Pérez Cuevas, som är den femte ägargenerationen. Vinrankorna växer i Sierra Yergas sluttningar i Spaniens främsta vinregion La Rioja. Här tar man tillvara den hantverksmässiga konsten att förädla råvaran och producerar enbart viner från egna odlingar om 250 hektar. Ontañóns vinproduktion följer valspråket ”Passion för vinrankan, passion för vinet och passion för konsten.”
Bodegas Ontañóns egna vinexpert Conrado och dryckesleverantören Galatea finns på plats under denna helg och guidar oss genom dessa viners spännande historia och lär oss mer om dofterna, färgerna och smakerna. Vinprovningen hålls på engelska.
 
26-27 OKTOBER - BUBBELPROVNING MED WARD WINES
Följ med på en rundvandring i de mousserande vinernas värld. Är det någon större skillnad på mousserande viner och champagne? Hur får vinet sina bubblor? Varför är det så stor skillnad i pris på Cava och champagne? 
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Vi provar Cava, Prosecco, Cremant och Champagne.

NOVEMBER

2-3 NOVEMBER - COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns fester.
 
9-10 NOVEMBER - VINPROVNING MED BIBENDUM - ITALIEN
Vi dricker vin som aldrig förr från Italien. 26% av allt vin som säljs på Systembolaget kommer från Italien. Dock Inte så konstigt, vi älskar deras mat, oliver, viner, fiat m.m. Vi provar viner från olika delar av Italien.
 
16-17 NOVEMBER - BUBBELPROVNING MED DIVINE
Finns det något som förknippas mer med fest och firande än vin med bubblor?
Divine tar er med på en resa genom tre länder med starka traditioner när det kommer till mousserande vin, och avslutar i Champagne. Under tiden berättar vi om hur man gör bubbligt vin, vilka druvor som används, samt myter och skrönor om Champagne!

23 - 24 NOVEMBER - SYDAFRIKANSKA VINER MED ​BIBENDUM
Sydafrika är som vinland över 350 år och med bra råmaterial och skickligt vinmakeri har landet erövrat vinvärlden. Sommeliern Sofia Comstedt från Bibendum lotsar oss genom detta magiska vinlands härliga höstviner. 

Wine & Dine

Du kan även delta i dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag. 
Pris 595 kr/person. Boka på 035-333 05 

Datum Wine & Dine
15/9 Vinprovning Gessleprovning med Vingruppen
19-20/10 Vinprovning med Bodegas Ontañón och Galatea
26-27/10 Bubbelprovning Tjejhelg Ward Wines
9-10/11 Vinprovning med Bibendum
16-17/11 Vinprovning Divine
23-24/11 Vinprovning med Bibendum