Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så glöm inte att boka i tid!

PROGRAM

1-2/10 VINPROVNING MED JAKOBSSON OCH SÖDERSTRÖM
Sydafrika är ett vinland som vi säger tillhör ”Nya Världen”. Men när det gäller vinodling så är man inte någon duvunge. Den sydafrikanska vinindustrin har en historia som sträcker sig över 350 år. Sommeliern Fredrik Grönvall guidar dig i denna provning.

8-9/10 VINPROVNING MED HERMANSSON & CO AB
João Portugal Ramos är en prisbelönt vinmakare och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring. Fredrik Norell från Hermansson & Co guidar oss genom deras viner och vi provar ett vitt och tre röda viner som dominerar portföljen.

15-16/10 VINPROVNING MED DIVINE - TEMA KALIFORNIEN
”Divine AB är ett privatägt företag etablerat 1999. Divine är den ledande importören av viner från Kalifornien, men vårt sortiment omfattar även många topproducenter från övriga vinvärlden. Vi jobbar med dedikerade, ansvarstagande producenter som värnar om miljö och människor. Vår filosofi har alltid varit att leta efter absolut högsta kvalitet för ursprunget, i sitt prissegment.”
Lasse Solum jobbar som VD på Divine AB håller i provningen och har många år i vinbranschen bakom sig, både som chefssommelier på Grand Hotel i Stockholm och som studierektor på Restaurangakademiens Sommelierutbildning.
 
22-23/10 BUBBELPROVNING MED ALTIA
I den här provningen lär Sommeliern, Sofia Comstedt oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna och reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien och Prosecco från Italien.

29-30/10 VINPROVNING MED WARD WINES
”Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.”

5-6/11 GESSLEPROVNING MED VINGRUPPEN
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.

12-13/11 COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns fester.

19-20/11 VINPROVNING MED GALATEA
Modernt Italienskt med Historia
Stefan Holm från Galatea presenterar både rött och vitt från Norra Italien. En inspirerande provning med såväl fantastiska viner som personliga skildringar och referenser från Stefan som arbetat professionellt med vin i över trettio år.

 
OBS!
För oss är säkerheten och hälsan för våra gäster och medarbetare det allra viktigaste. Vi följer därför noggrant händelseutvecklingen, agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har självklart gjort alla åtgärder som krävs för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt. Läs gärna mer om vårt säkerhetsarbete HÄR