Boka bord
Boka bord på någon av våra trevliga restauranger. Här finns något för alla smaker. Är ni fler än 8 personer vänligen kontakta hovmästaren på 035-333 05 eller mail: hovmastare@tylosand.se
DRYCKESPROVNINGAR
Vinprovning

Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter. Lär dig mer om dryckens historia, smakerna, dofterna, färgerna och imponera på dem därhemma. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll. Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket, anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser. 

Tips! Våra dryckesprovningar är populära så se till att boka dessa helger i tid och anmäl er till provningen samtidigt som ni bokar rum. 


DRYCKESPROVNINGAR VÅR 2018

5-6/1 Bubbelprovning med Galatea - Trettondagshelg

Fredrik Grönvall, med över 20 års erfarenhet från vinbranschen i Sverige och aktiv i Svenska Sommelierföreningen Väst, lär oss skillnader och likheter på bubbel. Vi provar Prosecco, Cava, Champagne och bubbel från Sydafrika, och får en guidning i hur vi kan använda bubbligt vin till såväl fest som vardag.


12-13/1 Bubbelprovning med Bibendum 

"För mycket av något är dåligt, men för mycket champagne är precis lagom” -Mark Twain.

 Vi provar olika mousserande viner från Europa i olika skepnader. Vi reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien till Prosecco från Italien. Och lär oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna.


2-3/2 Vinprovning med The Wineagency - Gessleprovning 

The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.


9-10/2 Vinprovning med Hermansson & Co - Nós <3 Portugal

João Portugal Ramos är en prisbelönt vinmakare och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring. Fredrik Norell från Hermansson & Co guidar oss genom deras viner. Vi provar deras mest populära viner, både vitt och rött. 


16-17/2 Bubbelprovning med Galatea - Alla hjärtans helg 

Fredrik Grönvall, med över 20 års erfarenhet från vinbranschen i Sverige och aktiv i Svenska Sommelierföreningen Väst , lär oss skillnader och likheter på bubbel. Vi provar Prosecco, Cava, Champagne och bubbel från Sydafrika, och får en guidning i hur vi kan använda bubbligt vin till såväl fest som vardag.


23-24/2 Vinprovning med Divine - Viva España 

Vinlandet Spanien är idag hetare än någonsin. Förutom de klassiska vindistrikten, som Rioja och Ribera del Duero, så dyker det hela tiden upp nytt – nya vinmakare, nya viner, nya druvor! Häng med på en resa där vi blandar tradition med nytänkande, från flera av Spaniens regioner.


9-10/3 Bubbelprovning med Bibendum - Tjejhelg

"Det kommer en tid i varje kvinnas liv, då det enda som hjälper är ett glas champagne” -Bette Davis. Idag dricker vi bubbel för alla tillfällen och vi provar olika mousserande viner från Europa i olika skepnader. Vi reder ut begreppen i allt från ”äkta” Champagne, Cava från Spanien till Prosecco från Italien. Och lär oss skillnaden mellan de olika bubblande dryckerna.


16-17/3 Whiskeyprovning med Nigab - Balvenie och Classics & Sportscarcentre 

Balvenie invigdes i maj 1893 av William Grant & Sons och är en av de ledande aktörerna inom single malt whisky. Man har på många sätt värnat om hantverket och mer än någon annan slagit vakt om traditionella tillverkningsmetoder som golvmättning, långsam destillering och lokal odlat korn. En representant från Nigab guidar oss genom ett urval av whisky där ni får uppleva olika fatlagringar och årgångar. Under helgen finns Classics & Sportscarcentre på plats och visar upp sina coola Morganbilar. 


30-31/3 Vinprovning med The Wineagency  -Ciao Italia 

Sommeliern Torbjörn Sandberg guidar oss genom Familjen Mazzei viner. De har varit obrutet verksam i den italienska vinodlingen i 600 år men trots det vilar inte något dammigt över verksamheten, tvärtom. Även om slottet Castello di Fonterutoli strax söder om Castelina i Chianti varit i familjen ägo sedan 1435, så är vinkällaren den modernaste i Chianti.


13-14/4 Sommarfeeling med Bacardi 

Kom och prova somriga drinkar inför sommarens lediga dagar. Svalka er med olika karibiska drinkar tex en Mojito eller varför inte prova en modern Piña Colada. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till sommarfesten. 


20-21/4 Roséprovning med Ward Wines - Think Pink

Rosésäsongen är här igen! Vi provar viner från de södra delarna av Frankrike med fokus på de ljusa rosévinerna från Provence och vinhuset Minuty. Hur tillverkar man rosé, vilken stil passar till mat eller som aperitif? Hitta dina egna favoriter att inleda sommaren med.


TID 

Dryckesprovningarna hålls på hotellet ovannämnda datum klockan 17.30. 

Begränsat antal platser så anmäl er till provningen i samband med er rumsbokning.


BOKA

Dryckesprovningen ingår för dig som bokat vårt Spa & Nöjespaket och kommer på en av ovanstående helger. Klicka på bokningsknappen nedan, kontakta oss på 035-305 05 eller bokning@tylosand.se 

Spa & Nöjespaketet går att boka vår, höst och vinter, ej sommar. Anmälan till dryckesprovningen sker i steg 2 när du bokar via webben.

BOKA

Production by Cityweb and Hotel Tylösand