Meny
Boka
Boka Rum Behandlingar Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning.

Begränsat antal platser och kom ihåg - våra dryckesprovningar är mycket populära, så glöm inte boka i god tid!


20 & 21 SEPTEMBER
BUBBELPROVNING MED ALTIA
Aldrig förr har bubbelviner varit så populärt. Men vad är det egentligen för skillnad och varför kostar en del mer. Vi lär oss skillnaden mellan Cava, Prosecco och Champagne och var de kommer ifrån.
 
27 & 28 SEPTEMBER
GESSLEPROVNING MED VINGRUPPEN
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.
 
11 & 12 OKTOBER
COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till vinterns fester.
 
18 & 19 OKTOBER
HERMANSSON & CO
Tillsammans med Hermansson & Co guidas ni genom Rhône & får prova några utvalda viner från den prisbelönta familjen Jaume. Producenten har flera gånger fått 100 poäng av 100 möjliga av vingurun Robert Parker för sina Châteauneuf-du-Pape viner.
 
25 & 26 OKTOBER   
TJEJHELG MED BUBBELPROVNING - DIVINE
”Små bubblor som brister mot gommen och framkallar spännande smaksensationer. Ett glas bubbel ger en känsla av lyx och glamour, det spelar ingen roll om det är tisdag eller fest. 
Svalt, bubblande, torrt eller med lite sötma, alla har vi olika smak och nästan alla har en relation till det mousserande vinet. Men vad är egentligen mousserande vin? Hur stora är skillnaderna mellan en italiensk Spumante och en fransk Champagne? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till? Vi provar tre olika mousserande viner, tillsammans upplever vi vilka skillnader och likheter som finns
 
1 & 2 NOVEMBER
HERMANSSON & CO
Tillsammans med Fredrik Norell från Hermansson & Co provar vi viner från den Italienska producenten Tommasi, Historien om familjen Tommasi började 1902 i Valpolicellaregionen och dom är kanske mest kända för sitt Amaronevin men nu äger man flera vingårdar runt om i Italien och vi provar viner från några olika gårdar denna dag.

 
15 & 16 NOVEMBER
WARD WINES
Fredrik Wendschlag guidar oss genom några av Ward Wines viner och vi fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.

 

Wine & Dine

Du kan även delta i vissa av våra dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag. 
Pris 595 kr/person. Boka på 035-333 05