Meny
Boka
Boka Rum Behandlingar Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Dryckesprovningar

Hotel Tylösand frestar med goda drycker och massor av kunnande som förhöjer upplevelsen ytterligare. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll, där du lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter som lär dig mer om dryckernas historia, smakerna, dofterna och färgerna.
 
Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket och anmälan görs i samband med bokning.

DATUM 2019
4 och 5 januari: Trettonsdagshelg! Bubbelprovning med Vingruppen
Välkommen på en provning i bubblornas tecken där vi reder ut begreppen kring mousserande viner. Torbjörn Sandberg från Vingruppen lär oss skillnader på bubbel och vi provar Cava, Prosecco, Crémant och Champagne.

2 februari: Vinprovning med Ward Wines
Ward Wines dryckesexpert Fredrik Wendschlag guidar oss genom några av Ward Wines viner och vi fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter.

9 februari: Ölprovning med Halmstad Brygghus. Vi provar brygghusets olika ölsorter och kommer även att få ta del av både ölets och bryggeriets historia.

14, 15 och 16 februari: Alla hjärtanshelg! Bubbelprovning med Hermansson & Co
Vad är det för skillnad på olika sorters mousserande vin och passar vissa sorter bättre till viss typ av mat? Välkommen in i bubblornas värld där Fredrik Norell från Hermansson & Co hjälper till att reda ut begreppen.

1 och 2 mars: Gessleprovning med Vingruppen
The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.

8 och 9 mars: Tjejhelg! Bubbelprovning med Bibendum
Mousserande viner har exploderat i försäljning, inte bara i Sverige utan också i Europa och USA. I den här provningen lär vi oss om de olika tillverkningsprocesserna  och reder ut begreppen mellan Cava, Prosecco och Champagne.

15 och 16 mars: Vinprovning tema Italien -Tommasi med Hermansson & Co
Provningen tar vi oss från Venetien i norra Italien vidare ner till Toscana för att till slut landa i Apulien i söder. Samtliga viner är tillverkade enligt de tre grundstenarna; tradition, passion och stor respekt för den odlade jorden, som alltid har guidat familjen Tommasi till att bli en ledande producent av kvalitetsviner.
 
29 och 30 mars: Cocktailprovning med Bacardi
Kom och prova drinkar inför vårens och sommarens lediga dagar. Svalka er med en modern pina colada eller varför inte en Gin & Tonic med jordgubbssmak . Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender.

5 och 6 april: Vinprovning med Ward Wines
Välkomna på vinprovning med Ward Wines. Vi provar ett antal viner från Ward Wines portfölj och fördjupar oss i ursprung, druvor och producenter. Ta med dig din nyvunna kunskap ut i matsalen och prova vinerna igen, den här gången i form av ett vinpaket i kombination med väl valda rätter från restaurangen.

12 och 13 april: Vinprovning tema Argentina med Vingruppen
Torbjörn Sandberg från Vingruppen guidar oss genom vinerna från Argentinas kända och okända områden. Vi provar även klassiska franska o italienska druvor i detta hemland för Malbecdruvan.

26 och 27 april: Roséprovning med Bibendum
I den här provningen tittar vi närmare på hur man tillverkar rosé. Vilken stil passar till mat eller som aperitif?
Hitta dina egna favoriter att inleda sommaren med.


Begränsat antal platser och kom ihåg - våra dryckesprovningar är mycket populära, så glöm inte boka i god tid!
 

Wine & Dine

Du kan även delta i vissa av våra dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag. 
Pris 595 kr/person. Boka på 035-333 05