Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

Sveriges största konstgalleri

Som om inte alla andra upplevelser hade räckt är Hotel Tylösand dessutom Sveriges största konstgalleri - Tres Hombres Art - med några av världens mest intressanta fotografer representerade på en yta av 23 000 kvm. 

Så även om du inte visste att Hotel Tylösand är delägt av en av Sveriges mest entusiastiska popkulturkonnossörer och konstsamlare, skulle du troligen ha gissat på något sådant efter en kort promenad. 

Vart du än går väntar nämligen sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra, tagna av fotografer som Anton Corbijn, Mary McCartney, Albert Watson, Mick Rock och många fler. Du hittar inget liknande någon annanstans.

Tres Hombres Art grundades i slutet av 80-talet, strax efter att Per Gessle hade blivit delägare i hotellet tillsammans med Björn Nordstrand. Per och hans fru Åsa Gessle höll på att köpa en skulptur till sin trädgård, men konsthandlaren gick i konkurs innan affären var avslutad så skulpturen hamnade hos en konkursförvaltare. Där gjordes affären upp till slut, men bara under förutsättning att paret Gessle köpte hela konstsamlingen på 1 300 objekt. 

Med 23 000 kvm yta att fylla föddes så idén om att förvandla hela hotellet till ett gigantiskt konstgalleri. Tillsammans med sina vänner och samarbetspartners Lasse Nordin och Jan Beime, skapade Per Tres Hombres som ett sätt att ge hotellet en popkulturinriktning som skulle bli unik i branschen. 

Idag är det ett av landets mest välkända gallerier för fotokonst och som gäst på hotellet har du förmånen att kunna njuta av sällsynta mästerverk som annars bara finns på gallerier och muséer runtom i världen. 

Utöver en stor samling av fotografiska verk visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer. Galleriet är i ständig förändring och för tillfället hänger ca 400 verk på olika platser i hotellet. Merparten är till salu eller går att skaffa fram om upplagan är begränsad. 

Du behöver inte vara hotellgäst för att besöka oss och galleriet är med undantag för vissa lokaler öppet dygnet runt, året om. Konsthäften finns att hämta i receptionen och visningar kan bokas hos vår gallerist Rosie Gottlander.