Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

meny sommar 2021

Välkommen till Restaurang Tylöhus, Hotel Tylösands största och mest anrika restaurang som är öppen året runt. Här erbjuder våra köksmästare och innovativa matkreatörer Henrik Andersson och Andreas Nicklasson en klassisk svensk à la carte-meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Sommarmenyn gäller t.o.m. augusti 2021.

FÖRRÄTTER

HONUNGSGLASERAD CHÈVRE  • 155
Rostade valnötter, machesallad, svenska jordgubbar och semitorkade  tomater

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN  • 255
Stekt cheddartoast, rödlök, syrad grädde, dill och citron

TYLÖSANDS TOAST SKAGEN  • 195
Löjrom, pepparrot, dill och citron

SOTAD GRAVAD LAX  • 165
Krispigt vetechips, citron- och ingefärskräm och primörer

ÖRTMARINERAD OXFILÉ  • 165
Parmesankräm, sotad lök, semitorkade tomater och rostade pinjenötter


VARMRÄTTER

GNOCCHI • 265
Tryffel, örtpesto, parmesan, bakade kvisttomater, sparris, ruccola och rostade pinjenötter

SMÖRSTEKT TORSKRYGG  • 345
Stekt svamp, ristat bacon, smörad champagnesås, halländsk pepparrot och potatispuré

HALSTRAD RÖDING • 325
Skaldjurskrokett, fänkålscrudité, citronkräm, brynt smör och dillslungad potatis

CONFITERAT ANKLÅR  • 265
Råstekt vit sparris, bakade syrliga betor, äppelcidersås och potatispuré

TYLÖHUS "WALLENBERGARE" • 285
Skirat smör, rårörda lingon, ärtor, pressgurka och potatispuré

ÖRTSTEKT OXFILÉ  • 365
Ramslöksemulsion, kantareller, sparris, lök, rädisa, minimorot och rostad färskpotatis 


DESSERTER

CHOKLADFONDANT • 145
Tylösands vaniljglass, rostad vit choklad och bärsallad

TYLÖSANDS JORDGUBBSGLASS • 155
Krossade vaniljdrömmar, chokladsås och krispigt flarn

RABARBERKOMPOTT • 125
Vit chokladkräm, kardemummacrumble och sommarhallon

KNÄCKIG CRÈME BRÛLÉE • 125
Bourbonvanilj och färska bär

CECILIAS CHOKLADPRALIN • 25/st

KÖKSMÄSTARENS URVAL AV OSTAR • 130
Marmelad och krispigt knäcke