Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

meny sommar 2022

Välkommen till Restaurang Tylöhus, Hotel Tylösands största och mest anrika restaurang som är öppen året runt. Här erbjuder våra köksmästare och innovativa matkreatörer Henrik Andersson och Andreas Nicklasson en klassisk svensk à la carte-meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Sommarmeny gäller 1 juli till 7 augusti.



FÖRRÄTTER

TYLÖSANDS TOAST SKAGEN  • 225
Rostat surdegsbröd, fänkål och äppelcrudité

KALIX LÖJROM 30 G MED KLASSISKA TILLBEHÖR  • 295
Rödlök. syrad grädde, citron och rostat bröd

ROSASTEKT KALVYTTERFILÉ  • 185
Apelsin, sparris, rädisa, vattenkrasse, rostade valnötter och vinägrett

VINBAKAD VIT SPARRIS OCH GRILLAD GRÖN SPARRIS  • 185
Tryffelemulsion, krispig gruyereost och sommarens örter


VARMRÄTTER

PARPADELLEPASTA • 275
Ramslökspesto, semitorkade minitomater, burrata, ruccola och parmesanost

SMÖRSTEKT TORSKRYGG  • 365
Champagnevelouté, hummersallad, dillkokt färskpotatis och bakad vit sparris

CONFITERAT ANKLÅR  • 305
Äppelcidersås, bakade syrliga betor, potatispuré, krämig savoykål och apelsininkokt minimorot

TYLÖHUS "WALLENBERGARE" • 295
Skirat smör, rårörda lingon, ärtor, pressgurka och potatispuré

ÖRTSTEKT OXFILÉ  • 385
Ramslöksemulsion, smörstekta kantareller, grön sparris, rödvinssås och djupfriterad färskpotatis 


DESSERTER

HEMSLAGEN BOURBONVANILJGLASS • 125
Sötad rabarber, rabarbergelé och kanderad mynta

TARTLETTE MED KRÄMIG CHOKLADGANACHE • 130
Färska jordgubbar och rostad vit chokladglass

GRANNY SMITH SORBET • 75

KLASSISK KNÄCKIG CRÈME BRÛLÉE • 125
Bourbonvanilj och färska sommarbär

HUSETS OSTAR • 130
Marmelad och krispigt knäcke  


Med reservation för eventuella ändringar.