Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

En man och två kvinnor som äter och skålar på Titus veranda

TRERÄTTERS SUPÉ

Välkommen till en smakupplevelse för alla sinnen. Restaurang Tylöhus har förgyllt besöken till Tylösand sedan 1915 och är idag en uppdaterad klassiker, där innovationer och traditioner harmonierar på tallriken. Resultatet skapar kulinariska ögonblicksbilder som dröjer sig kvar i minnet och blir tidlösa. Ungefär som fotokonsten du ser på väggarna.

Visa mer
Visa mindre

MENY MÅNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Tryffel-arancini med pecorino, gremolata, tomat- och chilichutney med serranochips
  • Halstrade rödräkor med kryddig mango- och koriander- sallad, chili, jordnötter, räkchips och kimchimajonnäs

VARMRÄTT

  • Stekt laxrygg med skogssvampsemulsion, syrad gulbeta, smörbakad purjolök, friterad dillpotatis och minutpicklade handskalade räkor
  • Rosastekt ryggbiff med portvinssås, bakad jordärts- kocka, friterad ostronskivling, persiljerotskräm, rökt lök och sotad sallad
  • Pasta pappardelle Arrabbiata med rostad vitlök, röd chili, burrata, rucola och sotad gemsallad

DESSERT

  • Pekannötstartelett med bourbon, svartvinbärssorbet, chokladsmulor och vispad vaniljgrädde
  • Passionsfruktsmousse med vit choklad- och färskostganache, cookiecrumble och blåbärscoulis
Visa mer
Visa mindre

MENY tisdag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Rostad butternutspumpa med stiltonkräm, granatäpple, fikon, rucola, kanderade pumpafrön och pumpaolja
  • Sotad regnbågslax med limeemulsion, forellrom, inlagd kålrabbi, dillolja med lila potatischips

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med gräslökshollandaise, råstekt sparris, smörstekt dillpotatis, picklad rädisa och fänkål
  • Rosmarinstekt hjortinnanlår med smörad blåbärssky, lingon- och chiliaioli, krokett på rostad vitkål, palsternackschips, ugnsbakad palsternacka och rotselleri
  • Tryffel-ravioli med rostad vitlök, svampbuljong, parmesan, salta pinjenötter och rucolapesto

DESSERT

  • Limoncello-pannacotta med björnbärssorbet, rosmarins- inkokt valnöt och skogsbärsmylta
  • Chokladmousse med browniekrutonger, sockersaltade hasselnötter, körsbärskompott och chokladjord
Visa mer
Visa mindre
En manlig kock i ett restaurangkök iklädd kockmössa

MENY onsdag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Serranoskinka med hallonvinägrett, karamelliserade paranötter och variation på blomkålsotad, picklad och rökt
  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterade wontonchips, krossade wasabiärtor, picklad gurka med chili, gari och sesam

VARMRÄTT

  • Stekt torskrygg med smörad champagnevelouté, löjrom, varm sallad på stekt grönkål, druvor, ärtor, picklad grön jordgubbe och sjökorall samt potatispuré
  • Pepparstekt flankstek med rostad schalottenlöks- emulsion, syrlig sojasky, kantareller, broccolisparris och potatiskaka smaksatt med tryffel
  • Kantarellrisotto med smörfräst grönkål, picklad silverlök, parmesan samt lök- och ostkrokett

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, mandelcrumble och salt kolasås
  • Vit chokladblondie med havtornscoulis, mascarpone- kräm och sötade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre

MENY torsdag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Tryffel-arancini med pecorino, gremolata, tomat- och chilichutney med serranochips
  • Halstrade rödräkor med kryddig mango- och koriander- sallad, chili, jordnötter, räkchips och kimchimajonnäs

VARMRÄTT

  • Stekt laxrygg med skogssvampsemulsion, syrad gulbeta, smörbakad purjolök, friterad dillpotatis och minutpicklade handskalade räkor
  • Rosastekt ryggbiff med portvinssås, bakad jordärtskocka, friterad ostronskivling, persiljerotskräm, rökt lök och sotad sallad
  • Pasta pappardelle Arrabbiata med rostad vitlök, röd chili, burrata, rucola och sotad gemsallad

DESSERT

  • Pekannötstartelett med bourbon, svartvinbärssorbet, chokladsmulor och vispad vaniljgrädde
  • Passionsfruktsmousse med vit choklad- och färskostganache, cookiecrumble och blåbärscoulis
Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar mat i kök.
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.

MENY fredag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Rostad butternutspumpa med stiltonkräm, granatäpple, fikon, rucola, kanderade pumpafrön och pumpaolja
  • Sotad regnbågslax med limeemulsion, forellrom, inlagd kålrabbi, dillolja med lila potatischips

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med gräslökshollandaise, råstekt sparris, picklad rädisa, fänkål och smörstekt dillpotatis
  • Rosmarinstekt hjortinnanlår med smörad blåbärssky, lingon- och chiliaioli, krokett på rostad vitkål, palsternackschips, ugnsbakad palsternacka och rotselleri
  • Tryffel-ravioli med rostad vitlök, svampbuljong, parmesan, salta pinjenötter och rucolapesto

DESSERT

  • Limoncello-pannacotta med björnbärssorbet, rosmarins- inkokt valnöt och skogsbärsmylta
  • Chokladmousse med browniekrutonger, sockersaltade hasselnötter, körsbärskompott och chokladjord
Visa mer
Visa mindre

MENY lördag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Serranoskinka med hallonvinägrett, karamelliserade paranötter och variation på blomkål - sotad, picklad och rökt
  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterade wontonchips, krossade wasabiärtor, picklad gurka med chili, gari och sesam

VARMRÄTT

  • Stekt torskrygg med smörad champagnevelouté, löjrom, varm sallad på stekt grönkål, druvor, ärtor, picklad grön jordgubbe och sjökorall samt potatispuré
  • Pepparstekt flankstek med rostad schalottenlöks- emulsion, syrlig sojasky, kantareller, broccolisparris och potatiskaka smaksatt med tryffel
  • Kantarellrisotto med smörfräst grönkål, picklad silverlök, parmesan samt lök- och ostkrokett

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, mandelcrumble och salt kolasås
  • Vit chokladblondie med havtornscoulis, mascarpone- kräm och sötade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar lunch på Hotel Tylösand.

MENY söndag

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från 15 september.

FÖRRÄTT

  • Råraka med löjrom, syrad grädde, rödlök och gräslök
  • Kryddgravad hjort med rårörda lingon, selleripuré, duxelle och friterad kapris

VARMRÄTT

  • Pocherad rödtungsfilé med blåmusselvelouté, forellrom, blomkålspuré, ugnsrostade rötter och potatis i brynt citrussmör
  • Halstrat svenskt tuppbröst med mustig äppelsky, krämig polenta smaksatt med citron och örter, råstekt säsongsmorot, spetskål och grönkål
  • Svampgulasch med polentakrutong, parmesan, salt- rostade pumpafrön och friterad ostronskivling

DESSERT

  • Nougat-rulltårta med hallonsorbet, citronmaräng och hasselnötscrunch
  • Fermenterad mjölkglass med tebakad ananas, rostad vit choklad och mörk chokladcremeux
Visa mer
Visa mindre