Lilla spa & nöje

Spa & Nöje är ett av våra mest populära hotellpaket där det mesta ingår. Välj antal nätter och förbered dig på en rolig och härlig vistelse vid havet. Vissa helger händer det även något extra hos oss, läs mer i vårt helgprogram eller ring oss så berättar vi mer.

Prisexempel:
En natt från 1 495 kr/person, del i dubbelrum
En övernattning med frukostbuffé, supé och fri tillgång till The Spa med två våningar spa, gym och en mängd träningspass.

Två nätter från 2 500 kr/person, del i dubbelrum
Två övernattningar med frukostbuffé, en lunchbuffé inklusive mineralvatten och kaffe, två supéer och fri tillgång till The Spa med två våningar spa, gym och en mängd träningspass.

Spa & Nöjespaketen går att boka fr o m 11 augusti.

Frisörsalong
Vår frisör Angelica finns på plats i vår frisörsalong på Hotel Tylösand. Välkommen att boka tid för klippning, färgning, håruppsättning mm. Ring 035-333 75.
Boka bord
Boka bord på någon av våra trevliga restauranger. Här finns något för alla smaker. Är ni fler än 8 personer vänligen kontakta hovmästaren på 035-333 05 eller mail: hovmastare@tylosand.se
DRYCKESPROVNINGAR
Vinprovning

Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade dryckesexperter. Lär dig mer om dryckens historia, smakerna, dofterna, färgerna och imponera på dem därhemma. Välkommen till en trevlig, lärorik och rolig kväll. Provningarna ingår i ditt Spa & Nöjespaket, anmälan görs i samband med bokning. Begränsat antal platser. 

Tips! Våra dryckesprovningar är populära så se till att boka dessa helger i tid. 


DRYCKESPROVNINGAR VÅR 2017

14/1 Vinprovning med Johan Lidby 

 Venetoprovning i Tylösand! Välkommen till en kväll där vi provar de berömda vinerna såsom Soave, Valpolicella, Ripasso och Amarone. Provningen hålls av sommelier Johan Eklund från Johan Lidby Vinhandel. 


 20-21/1 Vinprovning med Divine

Välkommen till en vinprovning i kalifornisk anda där vi provar fyra viner från McManis Family Vineyards från Kalifornien tillsammans med sommelier Rickard Nordgren från Divine. Vi kommer att prata om ekologisk vinodling och du får även tips om vad man ska tänka på när man kombinerar viner med olika maträtter och smaker.


28/1 Vinprovning med Janake - Amerikanska viner 

Följ med på en vinprovning med amerikanska vinproducenten Michael & David winery, producenten som var med och skapade Zinfandel trenden i Sverige. Under ledning av Jesper från janake wine group så provar vi utvalda viner från Michael & Davids sortiment så som 7 Deadly Zins och Freakshow Cabernet Sauvignon.


 3-4/2 Vinprovning med Vingruppen - Gessleprovning 

The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som musikern och världsartisten Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare. I serien finns Champagne, röda, vita och alkoholfria viner. På provningen kommer ett urval av Per Gessles viner provas.


 17-18/2 Bubbelprovning med Galatea

Fredrik Grönvall, med över 20 års erfarenhet från vinbranschen i Sverige och aktiv i Sommelierföreningen Väst , lär oss skillnader och likheter, tillverkningsmetoder och smaker. Vi provar Prosecco, Cava, Champagne och får en guidning i hur vi kan använda bubbligt vin till såväl fest som vardag.  


 24-25/2 Vinprovning François Lurton med Vingruppen   

Efter dryga 25 år i vinvärldens topp är François Lurton ständigt aktuell. Att arbeta med vin var närmast självklart, med tanke på pappa André - en levande vinlegend. Med pionjäranda och hårt arbete har François gjort succé med viner från bl a Argentina, Chile, Spanien och Frankrike.


 3-4/3 Ölprovning med Halmstad Brygghus 

Stifta bekantskap med de vanligast förekommande ölstilarna under ledning av bryggmästare Daniel Eriksson, från vårt lokala bryggeri Halmstad Brygghus, som lotsar er rätt bland ölens skiftande karaktär. Vi får en inblick i de ingående ingredienserna och får även ta del av ölens spännande historia. Vi provar oss genom allt ifrån den ljusaste lager till mörkaste stout.


10-11/3 Tjejhelg - Bubbelprovning med Bibendum 

Vi dricker bubbelviner som aldrig förr. Varför är det så populärt? Vi går igenom de olika stilar och framställnings metoder på mousserande vin, allt från Cava, Prosecco, Cremant till Champagne. Både smak och pris varierar mycket när det handlar om bubbel. Stora och små bubblor. Myterna bakom Champagne. ”Det skall vara kallt, gott och gratis!"

Läs mer om vad som händer på vår Tjejhelg HÄR


 24-25/3 Vinprovning med Hermansson & Co

POKERTASTING - en annorlunda provning med viner från den Italienska producenten Tommasi och deras svenska importör Hermansson & Co. Utmana dina sinnen i vinprovningen där inte bara doft och smak sätts på prov utan även ditt ”pokerface”. 


31/3-1/4 Vinprovning Gérard Bertrand med Ward Wines

Gérard Bertrand är en välkänd och välrenommerad familjeägd producent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och redan 1992 startade han sitt företag Sociéte des Vins Gérard Bertrand. Sedan dess har han förvärvat ett antal egendomar runtom i södra Frankrike och 2011 blev Gérard Bertrand utsett av The Wine Enthusiast som ”The European winery of the year”. Gérard Bertrand är dessutom den ledande franska producenten av ekologiska viner. Provningen hålls av vinmakaren Stephan Queralt. OBS! Denna provning hålls på engelska! 


21-22/4 Sommarinspiration med Bacardi 

Kom och prova somriga drinkar inför sommarens lediga dagar. Svalka er med olika Mojitos eller varför inte prova en Piña Colada. Bacardi är på plats och lär er grunderna för att bli er egen bartender till sommarfesten.


 28-29/4 Vinprovning med Hjo Grosshandel  

Smakrika viner från södra halvklotet. Hjo Grosshandel presenterar två spännande vinproducenter; Southern Right från Sydafrika och Pascual Toso från Argentina. Prova de olika ländernas karaktärsfulla druvor som Pinotage och Malbec som inspirerar till sommarens grillkvällar. 


 12-13/5 Roséprovning med Ward Wines

Rosésäsongen är här igen! Vi provar olika varianter av de eleganta, ljusa rosévinerna från södra Frankrike. Vilken stil passar bäst till mat och vilken är bäst som aperitif? Hitta dina egna favoriter att inleda sommaren med.


TID 

Dryckesprovningarna hålls på hotellet ovannämnda datum klockan 17.30.


BOKA

Dryckesprovningen ingår för dig som bokat vårt Spa & Nöjespaket och kommer på en av ovanstående helger. Klicka på bokningsknappen nedan, kontakta oss på 035-305 05 eller bokning@tylosand.se  

Spa & Nöjespaketet går att boka vår, höst och vinter, ej sommar. Anmälan till dryckesprovningen sker i steg 2 när du bokar via webben.

BOKA


WINE & DINE

Du kan även delta i dryckesprovningarna som icke boende. Boka vår trerätters supé i Restaurang Tylöhus så ingår dryckesprovningen i din middag.

Pris 495 kr/person. Boka på 035-333 05 

Production by Cityweb and Hotel Tylösand