Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No
Hotel Tylösand firar två gyllene jubileer under 2020: dels är det 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades, dels är det 25 år sedan Per Gessle och Björn Nordstrand tog över som ägare. Det hela kommer såklart att firas under hela året – allt under temat ”100 år av kärlek”.
 

FILMEN

​Det började med att hovfotograf Johan Hallberg startade en Restaurang på klipporna i Tylösand. 100 händelserika år av kärlek har passerat sedan dess och här kan du se filmen om Hotel Tylösands spännande historia. 
 

Historian

Hotel Tylösands drygt hundraåriga förvandling från ett dödsdömt projekt på en otillgänglig kustremsa till dagens högenergiska hotell- och konferensanläggning med spa, nattklubb, liveframträdanden, konstgalleri, restauranger och barer är ett stycke svensk historia som kanske lever starkare i nuet än någonsin. Inte så illa av en plats som en gång bara lockade till sig fiskare och fula fiskar.  
 

PODDEN

​Hotel Tylösand blev tidigt en Svensk nöjesmetropol och många har minnen från Natti Natti och Beach Club. Lyssna på ett nostalgiskt samtal mellan hotellets före detta nattportier "Natt Janne" Larsson och nattklubbskungen Lasse Granath.
 

tidslinjen

Under 1800-talets andra hälft blev det på modet att bege sig till badorter för att koppla av och leva strandliv på sommaren. I Halmstad fanns ett antal drivande personer som tyckte att staden med sina fina stränder borde kunna tävla mot mer etablerade badorter.
 
Frågan var bara var man skulle förlägga själva badandet med tillhörande badhotell och restaurang. En delegation herrar begav sig i september 1912 ut mot Långenäsudden och Tjuvahålan för att rekognoscera en lämplig plats.
 

KONTAKTANNONSEN

100-åring söker kärlekshistoria!
Pigg blivande 100-åring i Tylösand söker kärlekshistoria. Svar snarast möjligt till tylosand.se/love