Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No
Hotel Tylösand firade två gyllene jubileer under 2020: dels var det 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades, dels var det 25 år sedan Per Gessle och Björn Nordstrand tog över som ägare. Det hela firades under hela året under temat ”100 år av kärlek”.
 

FILMEN​

​Det började med att hovfotograf Johan Hallberg startade ett värdshus på klipporna i Tylösand. 100 händelserika år av kärlek har passerat sedan dess och här kan du se filmen om Hotel Tylösands spännande historia. 
 

Historian

Hotel Tylösands drygt hundraåriga förvandling från ett dödsdömt projekt på en otillgänglig kustremsa till dagens högenergiska hotell- och konferensanläggning med spa, nattklubb, liveframträdanden, konstgalleri, restauranger och barer är ett stycke svensk historia som kanske lever starkare i nuet än någonsin. Inte så illa av en plats som en gång bara lockade till sig fiskare och fula fiskar.  
 

PODDEN

​Hotel Tylösand blev tidigt en Svensk nöjesmetropol och många har minnen från Natti Natti och Beach Club. Lyssna på ett nostalgiskt samtal mellan hotellets före detta nattportier "Natt Janne" Larsson och nattklubbskungen Lasse Granath.
 

UTSTÄLLNINGEN

Under 1800-talets andra hälft blev det på modet att bege sig till badorter för att koppla av och leva strandliv på sommaren. I Halmstad fanns ett antal drivande personer som tyckte att staden med sina fina stränder borde kunna tävla mot mer etablerade badorter.
Frågan var bara var man skulle förlägga själva badandet med tillhörande badhotell och restaurang. En delegation herrar begav sig i september 1912 ut mot Långenäsudden och Tjuvahålan för att rekognoscera en lämplig plats.

Följ med på resan genom vår tidslinje.

100 år av kärlek

Hotel Tylösand och kärlek har gått hand i hand i 100 år – och om vi inte visste det innan, så är vi helt övertygade efter att ha läst alla underbara kärlekshistorier från många decennier. Tack alla ni som har bidragit. Hotel Tylösands hjärta klappar för er.
 

PRESSMEDDELANDET

Jubileumsyra på Hotel Tylösand under hela 2020!
Hotel Tylösand firar inte bara ett utan två gyllene jubileer under 2020. Det är 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades och 25 år sedan Björn Nordstrand och Per Gessle tog över som ägare och startade en ny spännande resa. Det hela kommer såklart att firas under hela året – allt under temat ”100 år av kärlek”.