Meny
Boka
Boka Rum DAGSPA BEHANDLING Konferens Biohacking Bord Presentkort Mina sidor

Change language

Are you sure that you want to change language to English?
Yes
No

PRESSMEDDELANDEN

Här hittar du alla aktuella pressmeddelanden från Hotel Tylösand.

Vill du hålla dig uppdaterad kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.


 

 

Jubileumsyra på Hotel Tylösand under hela 2020

Hotel Tylösand firar inte bara ett utan två gyllene jubileer under 2020. Det är 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades och 25 år sedan Björn Nordstrand och Per Gessle tog över som ägare och startade en ny spännande resa. Det hela kommer såklart att firas under hela året – allt under temat ”100 år av kärlek”.
 
Djärva visionärer
Det var en liten grupp visionärer som pådrivna av den tilltagande trenden med havsbad redan 1912 hade sökt sig ut till det gamla smugglarnästet vid Tylösand. Där tyckte de sig hittat en idealisk blivande badortsplats där de flesta andra bara såg ett stycke värdelös mark med flygsand.
 
Men visionärerna vann och så har det fortsatt genom åren. Med hovfotograf Johan Hall-berg i spetsen byggdes redan 1915 ett värdshus som 1931 fick sällskap av två mäktiga funkisbyggnader i form av Restaurang och Hotell Tylöhus och sedan dess har Tylösand bara fortsatt att ta en allt större plats i hjärtat såväl hos halmstadsborna som övriga svenskar och tillresta gäster från andra länder.
 
Nya ägare blev injektion
Men det är inte bara hotellet som jubilerar. Under 2020 är det dessutom 25 år sedan Per Gessle och Björn Nordstrand tog över som ägare. Den gemensamma nämnaren var rötterna i Halm-stad, känslan för Hotel Tylösand och övertygelsen om att de skulle kunna göra något spän-nande av hotellets framtid. Och som Per Gessle sa: ”Jag har ju spenderat en mindre förmö-genhet i baren så det är väl inte mer än rätt att jag får en chans att få tillbaka lite pengar.”
 
Den något oväntade konstellation mellan affärsmannen Nordstrand och den internation-ella popstjärnan Gessle visade sig vara precis den vitamininjektion som Hotel Tylösand behövde för att skriva det kanske mest spännande kapitlet i sin historia. Hotel Tylösand har under de senaste 25 åren förvandlats till en unik hybrid av modernt hotellboende med 230 rum, Sveriges största fotokonstgalleri, prisvinnande spa och konferenser året om.
 
100 år av kärlek
Jubileumsåret kommer att firas med en stor utställning på hotellet – ”100 år av kärlek” - plus en lång rad andra aktiviteter, som t ex en ny dokumentärfilm. Dessutom har ett upp-rop gått ut som enligt jubileumstemat ”100 år av kärlek” söker efter hotellgästernas bästa kärlekshistorier genom decennierna.
 
I övrigt blir det ett smörgåsbord av aktiviteter bestående av bland annat just ett smörgås-bord för 100 kr, comeback för 70-talssatsningen ”Billiga måndagen”, Sverigepremiär för en utställning med världsfotografen David Yarrow, 90-tals-after beach med Apopocalyps, ett stort fotohjärta ute på klipporna vid hotellet och inte minst Swim in-film med romantiska klassiker för alla hjärtan som klappar i poolen på The Spa.
 
Kort sagt, jubileumsåret 2020 kommer inte att gå obemärkt förbi på Hotel Tylösand.
 
För mer information kontakta
Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund +46 (0)35-305 02 elisabeth.haglund@tylosand.se

2020-01-27
 
Hotel Tylösand får en helt ny framsida genom tillbyggnad som ger ca 40 nya hotellrum, ny konferenslokal och utställningsyta intill den befintliga huvudentrén.

Som ett av Sveriges populäraste hotell för såväl privatgäster som konferenser har Hotel Tylösand under de senaste åren genomfört en lång rad nysatsningar i form av bland annat redesignade hotellrum av Åsa Gessle, ett ombyggt The Spa, Solgårdens nya utemiljö och nu senast sommarfavoriten Bettans Bar.

Resultatet har blivit en succé med ökad efterfrågan på såväl privatboende som konferensbokningar.

- Tillbyggnaden på hotellets framsida är helt i linje med vår ambition att aldrig luta oss tillbaka utan ständigt fortsätta att utvecklas för att alltid kunna erbjuda våra gäster en ännu bättre vistelse här hos oss, säger Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

- Därför har vi fattat beslutet att förstärka kapaciteten och binda ihop hotellets olika huskroppar med en utbyggnad som sträcker sig från huvudentrén mot parkeringen på ett sätt som vi tror kommer att bli både vackert och effektivt.

Tre arkitektfirmor deltog i tävlingen om att rita tillbyggnaden och av dem utsågs Fredblad Arkitekter i Halmstad till vinnare med ett förslag som länkar den fem våningar höga nybyggnaden med den befintliga entrén på ett sätt som skapar en naturlig koppling mellan byggnaderna.

Byggstarten för den nya tillbyggnaden är beräknad till augusti 2020 med invigning i maj 2021.

För mer information kontakta
Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund +46 (0)35-305 02 elisabeth.haglund@tylosand.se

2019-09-23
 

BETTANS BAR: VÄDERSÄKER OCH UPPDATERAD

Sommaren 2019 hälsar Bettans Bar på Hotel Tylösand alla gäster välkomna till en nyrenoverad och mer uppdaterad miljö. Det betyder att en av hotellets mest älskade mötesplatser får ett lyft som på alla plan lovar att göra besöket ännu mer minnesvärt.

Den yttre delen av uteserveringen kommer att vädersäkras vilket gör det lika njutbart även om vinden friskar i – samtidigt som utekänslan och den magiska utsikten över havet och solnedgången är oförändrad.

Annat som kommer att sätta ny prägel på atmosfären är den nya inredningen som hälsar sommaren 2019 välkommen på bästa sätt. Köket uppdateras för att ge kockarna bästa tänkbara möjlighet att leverera högsta klass på varje tallrik.

Även den uppskattade menyn på Bettans Bar får en uppdatering. Inriktningen är fortsatt skaldjur och sushi, som förnyas och breddas med asiatisk fusion som spännande kulinarisk twist. I korthet betyder det ännu mer nytänkande, fler smaksensationer och nya överraskningar med det asiatiska köket och havets läckerheter som vägledare.

Kort sagt, Bettans Bar har trimmat sig i toppform inför Beach 2019!

Den 7 juni är det säsongspremiär men redan i maj står Bettans Bar redo för eventbokningar. Välkommen - och ‪#‎beinspired

För mer information kontakta:
Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund +46 (0)35-305 02 elisabeth.haglund@tylosand.se

2019-04-25